Samsung oživí Galaxy Tab 4 10.1 novým procesorem

Samsung oživí Galaxy Tab 4 10.1 novým procesorem
2015-04-13T09:30:13+02:00
• 13. 4. 2015

Modelová řada Galaxy Tab 4 projde menší obměnou. První zařízení, které se dočká oživení, bude její 10,1palcová varianta. Již delší dobu se spekulovalo o tomto kroku, kdy společnost Samsung provede jednu výměnu v části hardwaru. Nicméně ostatní prvky zůstanou zachovány včetně designového zpracování. Důvodem může být pouhé prodloužení životnosti celé řady nebo jihokorejský výrobce potřebuje získat čas pro připravovanou 5. generaci.

Galaxy Tab4 10.1 (SM-T530) Black_1

Vzpomínaná změna se dotkne jen procesoru, kde 32bitový Snapdragon 400 na svém místě vystřídá novější 64bitová verze v podobně Snapdragonu 410. Případní majitelé sice nepocítí takřka žádné zvýšení výkonu, ale mohou alespoň očekávat výhody plynoucí z novějšího softwaru. Čipová sada od Qualcommu otevře bránu jak Androidu 5.0 Lollipop, tak i nadstavbě TouchWiz v poslední dostupné verzi.

Po aktualizaci modelu Galaxy Tab 4 10.1 přijdou na řadu také ostatní členové, aby došlo k úplnému sjednocení a vystrnadění 32bitových procesorů. Verze 8.0 v nedávné době dala už prostřednictvím úniku o sobě vědět. Varianta 7.0 se očekává v následujících týdnech až měsících. Nakonec všechny tyto tablety dostanou v názvu nový přívlastek VE (Value Edition) pro snadnější rozeznání od starší generace. Dostupnost ani prodejní cena není zatím známa.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat