Jawbone představil dva nové chytré náramky

Jawbone představil dva nové chytré náramky
2015-04-17T07:31:41+02:00
• 17. 4. 2015

Společnost zabývající se výrobou chytrých náramků – Jawbone – představila dva nové produkty. Oba modely na trhu zaujímají naprosto odlišné místo. Jawbone Up4 je top modelem. Jawbone Up2 naopak potěší skromnější zákazníky.

amex-band-images.v2

Začneme Jawbone Up4. Společnost jej vydává jako vylepšení řady Up3. Nejedná se však pouze o kosmetické úpravy, výrobce přidává jednu poměrně zajímavou funkci. Jedná se o možnost využití jej pro účely bezkontaktního mobilního placení. Pro zákazníky v České republice má však tato možnost jednu zásadní nevýhodu. Jawbone Up4 podporuje pouze platby pro uživatele, kteří jsou držitelé kreditní karty American Express. Zákazník, který je držitelem takové karty, pak využije NFC čip, který je uvnitř náramku zabudovaný.

amex-how-works-3.v2 amex-video-bg-890.v2

Možnost bezkontaktních plateb s Jawbone Up4 je nejvýraznější odlišností od levnějších verzí. Dále pak náramek nabízí to, co byste od zařízení tohoto typu čekali. Samozřejmostí je měření veškeré aktivity. Nechybí přítomnost senzorů pro kontrolu spánku. Využít dále můžete senzoru určeného k měření srdeční aktivity. Novinka přichází na trh s cenovkou 199 dolarů (~5 062 Kč).

Jawbone Up2 je pak skromnější verzí Up4. Nenabízí možnost mobilních plateb a nedočkáte se ani možnosti měřit srdeční aktivitu. Ostatní funkce jsou ale naprosto totožné s Jawbone Up4. Nebudete tak ošizeni o pokročilé měření aktivity, chytrý budík, kontrolu spánku a spousty řady dalších funkcí. Oba náramky spolupracují s mobilní aplikací, která by vás měla přimět k neustálému zlepšování vašich výsledků. Cena Up2 startuje na 99,99 dolarech (~2 543 Kč).

ActivityTracking-md.v1 SleepTracking-md.v1

O oficiální dostupnosti v České republice si zřejmě můžeme nechat zdát. V současnosti jsou obě novinky v prodeji pouze v USA. Kdy spustí Jawbone prodej i do ostatních částí světa, nevíme.

Zdroje: theverge.com, theverge.com, pocketnow.com, jawbone.com, jawbone.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat