COOKOO2 – smartband schovaný v hodinkách Recenze

COOKOO2 – smartband schovaný v hodinkách [Recenze]
2015-04-04T09:30:56+02:00
• 4. 4. 2015
2

Nemalá část trhu se zařízeními dnes patří i všelijakým gadgetům, především takzvaným wearables. Ať už se jedná jen o smartbandy nebo hodinky, jejich postavení je stále silnější. Zařízení, na které se dnes podíváme, je na hraně mezi smartbandem a chytrými hodinkami.

 IMGP7992

Cookoo2 je již, jak číslo napovídá, druhou generací hodinek od výrobce ConnecteDevice. Jedná se o smartband schovaný do těla klasických sportovních hodinek. Jako jednu z předností Cookoo2 beru především nenápadnost, jelikož klasickým vzhledem neupoutají takovou pozornost jako chytré hodinky s displejem.

Konstrukce a balení

Hodinky Cookoo 2 jsou vyráběny v několika barevných variantách se dvěma typy řemínků. Verze nesoucí přízvisko Sporty jsou vybaveny gumovým řemínkem, verze Urban Explorer pak řemínkem nylonovým. Osobně jsem testoval verzi s řemínkem nylonovým, u kterého mi přišlo, že se po namočení lehce „zdrcnul“ a hodinky jsem musel povolit. Nevýhodou nylonového pásku mohou také být později trčící uvolněná či přetržená vlákna, občas špatně přístupné dírky na zapnutí či oproti gumovému horší údržba.

IMGP7988

Tělo hodinek je plastové, okolo ciferníku nechybí čísla, po stranách pak ovládací prvky. Na pravé straně je umístěno klasické kolečko pro nastavení ručičkových hodinek. Na každé straně je pak umístěna dvojice tlačítek: spodní pro navigaci (doleva-doprava), horní levé pro spouštění a rozsvícení hodinek, pravé horní pak slouží jako příkazové tlačítko.

IMGP7989  IMGP7991

Spodní strana hodinek je kovová a otevíratelná pomocí mince či šroubováku. Předností Cookoo 2 oproti ostatním smartbandům je dlouhá  výdrž baterie. Hodinky jsou totiž poháněny klasickou baterií, která slibuje dlouhou výdrž a je snadno vyměnitelná. Hodinky jsou vodotěsné, a to do hloubky 100 metrů (10 ATM).

Pod ručičkami poháněnými Quartz strojkem najdeme jednoduchý displej pro zobrazení času a dalších jednoduchých informací a sadu ikon, které se prosvítí podle typu upozornění.

IMGP7985

Celkově je zpracování kvalitní, i když se občas může zdát, že by mohlo pod tlačítka zatéct, hodinky jsou celkem pohodlné, ale nikoliv v posteli při spánku. Cookoo2 jsou dodávány v plastové krabičce připomínající ptačí budku, ve které kromě samotných hodinek nalezneme pouze návod.

IMGP8001

Funkce a aplikace

Hodinky Cookoo 2 nabízí veškeré funkce, které byste od smartbandu očekávali. Upozorní vás na příchozí notifikaci či hovor, změří váš denní pohyb, nebo zaznamenají váš pohyb při spánku. K užívání hodinek je potřeba mít v telefonu nainstalovanou aplikaci Connected Watch dostupnou skrze Google Play. Hodinky jsou kompatibilní se  zařízeními Apple běžícími na systému iOS 8 a vyšší nebo zařízeními s Androidem od verze 4.3

Při prvním spuštění se hodinky spárují s vaším telefonem skrze energeticky úsporný Bluetooth 4.0. Následně je potřeba dát aplikaci umožnit přístup k notifikacím a vybrat, které notifikace chcete zobrazovat. Kromě upozornění na příchozí hovor, zprávu či upomínku nabízí výrobce i notifikace ze služeb, jako jsou WhatsApp nebo Facebook. Při testování však hodinky dokázaly zobrazit i další oznámení, a to často včetně informace, ze které aplikace notifikace přišla.

Screenshot_2015-03-10-10-44-56

Po příchodu upozornění či vybité baterii telefonu  hodinky lehce zavibrují a pípnou a na displeji se objeví počet nepřečtených notifikací a rozbliká se ikona. Při příchozím hovoru hodinky začnou vibrovat a přerušované pípat a na displeji zobrazí jméno volajícího.

Screenshot_2015-03-10-10-44-15 Screenshot_2015-03-10-10-44-51

V aplikaci je možnost zobrazit grafy spánku a pohybu, nastavit ovládání hudby nebo například zapnout fotoaparát a ten na dálku hodinkami ovládat. Aplikace však trochu pokulhává například za podobnou aplikací Lifelog od Sony. Grafy pohybu jsou velmi jednoduché, nelze si je přibližovat nebo jsou informace v nich občas nepřesné, příliš jednoduché nebo chybí oddělení sledování spánku od běžného pohybu.

Screenshot_2015-03-10-10-45-33 Screenshot_2015-03-10-10-44-23

Závěr

Hodinky Cookoo2 jsou dobrou volbou pro ty, kteří chtějí něco více než jen pouhý smartband, ale zároveň si nechtějí kupovat přímo chytré hodinky. Nejsou však moc vhodné pro ty, kteří by je chtěli kromě pohybu využít i ke sledování spánku. Velkou výhodou je dlouhá výdrž baterie, kterou není třeba každý večer nabíjet. Achillovou patou je z mého pohledu především aplikace, která by si zasloužila trochu více pozornosti a práce ze strany výrobce.

IMGP7987

alza

Za zapůjčení hodinek Cookoo2 za účelem této recenze děkujeme obchodu Alza.cz, kde si je můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Tomáš Zelych

5. 4. 2015, 10:08

Měl jsem variantu se stříbrnou lunetou, ale bohužel jsem je musel před týdnem vrátit. Vibrace fungovali jen na některé události, na hovory nedokázali upozornit vůbec! Ale prý vydali aktualizaci, která to řeší.

A cena?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat