Acer představil nový tablet Iconia One 8

Acer představil nový tablet Iconia One 8
2015-04-25T07:42:00+02:00
• 25. 4. 2015

Společnost Acer na konferenci v americkém New Yorku představila tablet Iconia One 8. Tablet potěší především svou zajímavou cenovkou a podporou zajímavých technologií.

unnamed (2)

Již z názvu lze odvodit, že se jedná o 8palcové zařízení. IPS displej nabízí HD rozlišení a disponuje technologií Zero Air Gap. Tato technologie by v praxi  měla vylepšit čitelnost na přímém slunci a redukovat odrazy. Přístroj je poháněn 4jádrovým procesorem Intel Atom. K dispozici bude ve verzi s 16GB a 32GB úložištěm. Tablet je tenký 9,5 mm a váží 355 gramů. Výrobce slibuje až 8,5 hodinovou výdrž baterie. Nechybí ani dvojice kamer. Přední kamerka nabízí 0,3 Mpx, zadní fotoaparát je pak 5 MPx. Zadní kamera umožňuje pořizovat snímky s úhlem 88°, díky čemuž pořízené fotografie zachytí více lidí nebo obsáhnou větší scenérii.

unnamed (1)unnamed (3)

Mezi zajímavé technologie patří například Acer Precision Plus. Jedná se o menší dotykové senzory, které jsou zároveň přesnější. Takto zvýšenou citlivost ocení především ti z vás, kteří využívají k psaní nebo malování stylus. Acer však slibuje také mnohem lepší ovládání prsty. Aby byla tato technologie využita co nejlépe, výrobce doporučuje používat tablet se stylusem Acer Accurate Stylus nebo s jakýmkoliv jiným perem s 2mm hrotem.

Systém nabízí po prvním spuštění i sadu kreativních nástrojů Acer Iconia Suite. Jedná se například o aplikaci EZ Note, která umožňuje přehlednou tvorbu poznámek. Dále se jedná o aplikace, která umožňují využívat různá gesta a pomocí nich si zjednodušit samotné používání tabletu. Za zmínku dále stojí nastavitelný režim čtení, který se snaží co nejvíce snížit únavu očí.

unnamed

Acer Iconia One 8 půjde do prodeje s předinstalovaným operačním systémem Android 5.0. V českých obchodech bude k dispozici v průběhu července za cenu od 4 790 Kč.

 

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat