Windows 10 přijdou v létě, známe hardwarové požadavky

Windows 10 přijdou v létě, známe hardwarové požadavky
2015-03-21T09:33:44+02:00
• 19. 3. 2015

Microsoft v současné době pracuje na novém systému a zatím vydal jeho preview verzi jak pro počítače, tak i pro telefony. Dnes oznámil, že dostupnost nového systému můžeme očekávat během léta a zveřejnil také minimální hardwarové požadavky pro chod systému.

Jak již bylo dříve zmíněno, Windows 10 bude na počítači dostupný pro současné uživatele Windows 7, 8 a 8.1, včetně těch, kteří mají nelegální kopii systému! O legalizaci systému se ale nejedná a uživatelé pirátských kopií tak stále nebudou mít legální licenci. Aktualizovat půjde po dobu prvního roku dostupnosti nového systému a pro instalaci 32-bit verze budete potřebovat minimálně 1 GB paměti RAM a 16 GB místa na disku, pro 64-bit verzi je to pak 2 GB paměti RAM a 20 GB volného místa na disku.

windows_10_surface

Co se týká mobilních telefonů, tak by se měli dočkat všichni uživatelé zařízení s Windows Phone 8.1. Minimum paměti RAM je 512 MB a vnitřní úložiště musí mít volné alespoň 4 GB. Microsoft myslel i na majitele telefonů s menším úložištěm, ti potom pro instalaci mohou využít paměťovou kartu, jejíž minimální kapacita je také 4 GB. Požadavky na velikost paměti RAM se také mění v závislosti na velikosti displeje, kompletní tabulku si můžete prohlédnout níže.

windows-10-191610

Podle posledních informací by pro současné modely mělo být možné aktualizovat v období 4 – 6 týdnů od vydání formou OTA. Aktualizace vyjde ve 190 zemích v celkem 111 jazycích, včetně češtiny.

Zdroj: betanews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat