Mediatek představil na MWC 64bitový procesor

Mediatek představil na MWC 64bitový procesor
2015-03-02T11:15:41+02:00
• 2. 3. 2015

Veletrh MWC je v plném proudu a my jsme se již mohli seznámit s řadou nových produktů. A činila se také společnost Mediatek, která se zabývá výrobou mobilních procesorů.

Portfolio procesorů od Mediateku se rozrůstá nově o model MT6753. Procesor je určený především do zařízení střední třídy. Novinka se skládá z 8 jader o taktu 1,5 GHz. Konkrétně se jedná o Cortex-A53. A především se pak jedná o další přírůstek mezi 64bitové procesory určené do mobilních zařízení.

MediaTek logo

Samozřejmostí je podpora 4G sítí. Společnost dále poukázala na propojení s grafickým čipem Mali-T720. Dohromady by měly tyto jednotky poskytnout mnohem lepší multimediální zážitek pro zákazníka. Hlavní vlastnosti, které společnost představila, jsou následující.

Předně se jedná o podporu přehrávání Full HD videa s 30 snímky za sekundu, včetně podpory kodeků H.265 a H.264. Nechybí ani nahrávání videí ve Full HD rozlišení při 30 snímcích za sekundu a H.264. Dále se jedná o podporu 16MPx fotoaparátu s funkcemi jako Picture in Picture, Video in Video a Video Face Beautifier. Důležité je také zmínit podporu obrazovek s rozlišením až 1920 x 1080 a 60 snímky za sekundu. Je zajištěna také podpora MediaTek MiraVision technologie.

K dispozici je MT6753 již nyní. Na trh se s velkou pravděpodobností dostane v zařízeních zhruba ve 2. čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat