Lenovo představilo Vibe Shot a A7000 aktualizováno

Lenovo představilo Vibe Shot a A7000 [aktualizováno]
2015-03-02T10:56:52+02:00
• 2. 3. 2015

Lenovo dnes na veletrhu MWC představilo dvojici chytrých telefonů. Konkrétně se jedná o Lenovo Vibe Shot a Lenovo A7000. A tyto novinky by měly zaujmout především kvalitním fotoaparátem nebo Dolby technologiemi.

Lenovo Vibe Shot

Prvně jmenovaný telefon se zaměřuje především na tvorbu kvalitních fotografií. Lenovo Vibe Shot nabídne 5palcový displej s Full HD rozlišením. Ochranu přední a zadní strany přístroje obstará sklo Gorilla Glass.

Lenovo-Vibe-Shot1

Zadní fotoaparát této novinky disponuje 16 MPx. Samotný objektiv se skládá z šesti modulárních dílů. Snímač dále disponuje optickou stabilizací obrazu. Pro pořizování kvalitních fotografií v horším osvětlení byla zvolena 3 barevná LED dioda. K rychlému zaostření Lenovo sáhlo po infračerveném způsobu zaostření snímků. Co potěší drtivou většinu uživatelů, je také přítomnost fyzické spouště na pravé straně.

lenovo-vibe-s-shot

V útrobách telefonu nalezneme 64bitový procesor Snapdragon 615 doplněný o 3 GB operační paměti. Interní úložiště dosahuje na 32 GB. Výrobce umožnil rozšířit tuto paměť pomocí microSD karty. Energii celé výbavě bude dodávat baterie o kapacitě 2900 mAh. Lenovo Vibe Shot je dále dual SIM telefon, při čemž podporuje nano SIM karty.

Model by se měl dostat na trh v červnu za cenu 349 dolarů (8 580 Kč). K dispozici by měl být ve 3 barevných variantách – v šedé, bílé a červené.

Lenovo A7000

Druhým představeným telefonem je Lenovo A7000. Jedná se o přírůstek do střední třídy chytrých telefonů. Zřejmě nejzajímavější funkcí přístroje je přítomnost Dolby ATMOS funkce. Tato funkce bude fungovat i v případě připojených sluchátek. Hlasy a zvuky mají díky ní širší rozsah zvuku.

lenovo-a7000

Přístroj je trochu rozměrnější. Přední strana je vybavena 5,5palcovým IPS displejem s HD rozlišením. Uvnitř tepe 8jádrový procesor z dílny společnosti Mediatek. Ten je doplněn o 2GB operační paměti. K dispozici budou mít uživatelé 8GB interní úložiště s možností dalšího rozšíření pomocí microSD karty. Opět se jedná o dual SIM telefon s podporou LTE sítí.

Na zadní straně nalezneme 8MPx fotoaparát, přední kamerka pak disponuje 5 MPx. Obdobně jako u prvního modelu, i u A7000 nalezneme baterii o kapacitě 2900 mAh. Váha přístroje se zastavila na 140 gramech. Do prodeje se Lenovo A7000 již tento měsíc za cenu 170 dolarů (4 179 Kč).

Aktualizováno:

České zastoupení společnosti Lenovo nám sdělilo, kolik si budeme muset připravit peněz na představené novinky. Orientační maloobchodní cena VIBE Shot je 10 999 Kč. A7000 bude dostupný od 5 999 Kč s DPH.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat