ZRRO – android konzole s dotykovým ovladačem

ZRRO – android konzole s dotykovým ovladačem
2015-02-19T10:00:02+02:00
• 19. 2. 2015

Dnes na trhu lze nalézt mnoho zařízení, jež vám dovolí si propojit své chytré zařízení s televizí. Mnohá z nich jsou na dobré cestě a ještě více uživatelů si je pochvaluje. Nicméně dnes vám představím projekt ZRRO, který se vynořil v poslední době na Kickstarteru a přináší s sebou opět trochu něco jiného než konkurence.

zrro-main

Co nám tedy projekt ZRRO přináší? Jak si můžete všimnout na obrázku výše, jedním ze dvou zařízení je ovladač. Ten vám umožňuje přenášet dotyky přes druhé zařízení na obrazovku vaší televize, kde můžete v poklidu projíždět jakékoliv aplikace v prostředí Androidu. Samotný ovladač se sice nezdá být až tak speciální, nicméně opak je pravdou. Umí nejen snímat vaše dotyky na samotné obrazovce, ale i kousek nad ní – konkrétně snímá objekty do vzdálenosti 1,2 palce (~ 3cm), což je vidět na videu níže.

Druhé, již zmíněné zařízení, je krabička, díky níž se vše zobrazuje a funguje. Ta obsahuje samotný systém a všechno další důležité vybavení. Tudíž zde můžeme najít OS Android ve verzi 4.4 KitKat, čtyřjádrový procesor taktovaný na 2,0 GHz, RAM o velikosti 2 GB a interní úložiště o kapacitě 16 GB. Nechybí ani slot na microSD kartu, 2x USB 2.0, RJ45 konektor pro připojení k internetu nebo HDMI konektor pro propojení zařízení s televizí.

a4fc566145f717db460ca4311e93cd4c_original

Zatím se celé dění okolo tohoto projektu odehrává na Kickstarteru, kde se autoři snaží nasbírat další potřebné peníze k úplnému a konečnému vydání. Dle informací byla zařízení testována pár let a nyní se těší svému cíli. První verze zařízení vás bude stát 149 $ (~ 3600 Kč), konečná verze pak už celých 199 $ (~ 4800 Kč). Pokud tedy vše půjde dle plánů, první kusy budou vydávány už letos v srpnu.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat