Windows Phone 8.1 GDR2 – poslední aktualizace před Windows 10 potvrzena

Windows Phone 8.1 GDR2 – poslední aktualizace před Windows 10 potvrzena
2015-02-17T10:45:20+02:00
• 17. 2. 2015
1

Telefony s operačním systémem Windows Phone se před aktualizací na Windows 10 dočkají ještě jedné aktualizace, která by měla být již poslední větší aktualizací pro Windows Phone 8.1. Nese označení GDR2 a Microsoft ji odhalil v dokumentaci na svém webu, kde jsou popsány softwarové změny a také změny pro výrobce telefonů.

Není zatím jisté, jakých a především kolika změn se dočkáme, ale ty nejdůležitější z nich jsou v dokumentaci uvedeny. Systém bude nově podporovat přenos videa přes sítě LTE nebo nabídne možnost obnovit si ze zálohy úvodní obrazovky také rozložení dlaždic od výrobce. Výrobcům přinese aktualizace možnost ruční konfigurace VPN, nabídne režim proti krádeži nebo třeba možnost nastavení limitu pro stažení aplikací přes mobilní data. Dále přinese aktualizace podporu čtyř nových jazyků, jejichž přítomnost české uživatele moc zajímat nemusí.

Windows-Phone-81-GDR2

Aktualizace nepřinese žádné nové hardwarové požadavky ani změny. Nedočkáme se podpory nových rozlišení displejů ani dalších profilů Bluetooth. Chvílemi se spekulovalo o podpoře 2K displejů nebo také chipsetu Snapdragon 805. Ty byly ovšem mylné, a tak k nám žádná z těchto změn nedorazí.

Výše uvedené změny se ale týkají spíše výrobců, a tak není vyloučeno, že pro samotné uživatele přijdou třeba změny v podobě nových jazyků pro Cortanu nebo vylepšení pro centrum akcí. Podrobnější informace by Microsoft mohl sdělit na blížícím se kongresu MWC v Barceloně.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Ať MS neprudí a radši mi konečně pošle DENIM !!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat