Jaké bude Vaio bez Sony? To zjistíme brzy

Jaké bude Vaio bez Sony? To zjistíme brzy
2015-02-27T11:30:51+02:00
• 27. 2. 2015
4

První krok do světa mobilních technologií se konečně připravuje udělat Vaio jakožto samostatná společnost bez Sony. Žádná podpora úspěšného výrobce z Japonska, jen sázka na zvučnou značku po celém světě. Oficiální tisková konference byla naplánována až na 12. března, i když nemůžeme vyloučit první ukázku v Barceloně. Každopádně se bude jednat o chytrý telefon, který doposud neunikl do posledního detailu.

Vaio

Přírůstek s krycím označením JCI VA-10J nabídne 5palcový displej s HD rozlišením. Uvnitř poběží 64bitový procesor Snapdragon 410 (MSM8916) se čtyřmi jádry o taktovací frekvenci 1,2 GHz po boku 2GB operační paměti RAM. Úložiště pojme 16GB uživatelských dat. Dále by měl být model osazen 13megapixelovým fotoaparátem a přední 5megapixelovou kamerkou. Samozřejmostí je podpora Wi-Fi nebo funkce Bluetooth.

V základu se ještě objeví nejnovější verze 5.0 Lollipop operačního systému Android. Pokud telefon bude vynikat designovým zpracováním a kvalitními materiály, za rovnocenného soupeře můžeme označit například Galaxy A5 od jihokorejského Samsungu. Bližší informace tedy přinese až první polovina března, za předpokladu že nedojde již k žádnému úniku novinek kolem tohoto chystaného zařízení.

Zdroj: gsmdome.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

David Korcak

27. 2. 2015, 12:03

Až hoděj xperie přes palubu,ty dvě firmy se spojej budou dělat vše od noťasů po smartphony.

zajimava spekulace. ..ale urcite by to nebylo na škodu

Robert Homolka

27. 2. 2015, 16:55

Hloupost, Sony uz vyrobu notebooku VAIO ukoncilo a znacka jako takova zmizi. Byly to sice skvele notebooky (mame doma dva), ale toho bloatwaru… :-( Tim si pod sebou podrizli vetev. Na oba jsem musel nainstalovat cisty system.

Robert Homolka

27. 2. 2015, 16:56

Samozrejme pokud si to nepodelaji s telefony uplne stejne, maji velky potencial…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat