DER Computer, DIE Technik, DAS Handy – učte se německé členy, ať už jste kdekoli

DER Computer, DIE Technik, DAS Handy – učte se německé členy, ať už jste kdekoli
2015-02-25T08:45:03+02:00
• 25. 2. 2015

Aplikace jménem Der Die Das, jak se skutečně i na oficiálním Google Play jmenuje, nabízí rozsáhlý německý slovník. Jediný rozdíl oproti klasickým překladovým slovníkům je ten, že žádnou definici ani jednoslovný překlad po zadání požadovaného hesla nečekejte. Zjistíte „pouze“ člen daného německého výrazu. Kdykoli si tedy nejste jisti členem, což je kromě znalosti samotného slovíčka dosti potřebná věc, můžete ho zjistit díky této plně offline aplikaci. Svá hledání si můžete přidávat k oblíbeným, pokud byste některé slovíčko měli hledat více než dvakrát, tak to vřele doporučuji.

Screenshot_2015-02-24-16-00-31

Proč byste si takovou aplikaci instalovali? Předpokládá se, že jistou znalost němčiny máte. Doporučuji samozřejmě stáhnout ještě jeden z klasických slovníků, abyste měli k dispozici i překlad. Co ale tato appka nabízí navíc, je možnost si otestovat celkovou znalost členů. V „game“ módu si vyberete obtížnost, začáteční / pokročilý / expert a dle tohoto nastavení na vás aplikace „hází“ náhodně vybraná slovíčka, u kterých máte za úkol zkrátka přiřadit správný člen. Po skončení „testíku“ jsou vám k dispozici statistiky úspěšnosti a času stráveného hraním. Mimo to si můžete, což osobně považuji za velmi přínosné, projet ještě jednou slovíčka, u kterých jste netrefili správný člen. Kromě toho nabízí aplikace i stručnou „teorii“ určení členu u každého slovíčka, protože ti, kteří německy umí, ví, že členy nejsou v germánském jazyce zcela náhodné.

Screenshot_2015-02-24-16-01-55Screenshot_2015-02-24-16-00-53

Aplikace se mi moc líbila, díky tomu, že je zcela offline, se totiž můžete sami zkoušet ze slovíček, či spíše z jejich členů, kdy se vám zlíbí, ať už jste v metru nebo tramvaji a máte jen chviličku nebo třeba čekáte dlouho na autobus. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

logo-app Der Die Das PASSION4TEQ Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem student pražského gymnázia. Zajímá mě Android a všechno kolem něj.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat