4K displeje se podle firmy Huawei zatím nevyplatí

4K displeje se podle firmy Huawei zatím nevyplatí
2015-02-04T09:18:53+02:00
• 4. 2. 2015
1

Čínský výrobce mobilních zařízení Huawei dal jasně najevo, že do svých mobilních telefonů nebudou dávat panely s 4K rozlišením. Podle ředitele mobilního oddělení společnosti Kevina Ho by pokročilé displeje nedělaly velký kompromis s výdrží baterií, jak je tomu u panelů s nižším rozlišením. Tohle je něco, co firma Huawei není ochotna akceptovat.

gsmarena_001

„4K displeje potřebují hodně energie, takže pokud je chcete využívat, budete muset dělat kompromisy. Smartphone se 4K panelem vám vydrží zhruba půl dne, zatímco smartphone s 2K panelem vydrží jeden a možná i více dnů“, řekl Ho. „4K displej je vlastně čtyřikrát FullHD rozlišení, takže spotřeba energie je čtyřikrát až osmkrát větší, než spotřeba u FullHD panelů.“

Kevin Ho také přiznal, že zatímco 4K vypadá skvěle na velkých monitorech či televizích, tak je velice těžké poznat rozdíl mezi 4K a 2K displejem na 5″ až 6″ zařízení. Nicméně možnost využití 4K panelů v budoucnu nevyloučil.

„Nechci říct, že neexistuje šance, že se nesetkáme s rozlišením 4K na chytrých telefonech, ale musíme vymyslet kompromis s vydrží baterie a také, jestli je toto vylepšení vůbec nutné.“

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Více než Full HD má podle mě smysl jen pro virtální realitu (jako např. Google Cardboard), kde je displej doslova pod lupou. Dokud ale nedojde k nějakému masovému rozšíření podpory a hlavně skvělých aplikací pro virtuální realitu, tak s panem Ho souhlasím.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat