Xiaomi v roce 2014 dodalo přes 60 milionů zařízení

Xiaomi v roce 2014 dodalo přes 60 milionů zařízení
2015-01-05T08:45:05+02:00
• 5. 1. 2015

Zakladatel a generální ředitel společnosti Xiaomi, Lei Jun, o víkendu oznámil konečný součet dodaných zařízení na mobilní trh v předchozím roce. Zveřejněné číslo některé nepřekvapí, pokud jste během roku 2014 sledovali rekordní zájem týkající se stěžejních modelů. Čínský výrobce dodal v roce 2014 rekordních 61,1 milionů telefonů.

Lei Jun

To oproti roku 2013, kdy bylo dodáno 18,7 milionů zařízení, dělá nárůst v procentuálním vyjádření neuvěřitelných 326 %. Pokud srovnáme příjmy z roku 2013 a 2014, tak ty Xiaomi více než zdvojnásobilo na hranici 11,9 miliard dolarů. Zprávy bohužel nepřinášejí informace o ziscích. Každopádně si Lei Jun dovolil popíchnout konkurenci, když řekl, že ostatní výrobci začínají kopírovat jejich nastavenou strategii.

Společnosti se údajně snaží zaměřovat na rychlý prodej přes internet, místo klasického prodeje přes operátory či jiné kanály. Přitom s modelem bleskového prodeje, kde prodávají desítky tisíc zařízení v řádu sekund, přišlo vůbec poprvé až čínské Xiaomi. V tomto roce budou rozhodně hrát velkou roli modely Mi5, čerstvé Redmi 2 a v neposlední řadě také chystaný Redmi Note 2. Zároveň firma vstupuje do 5 roku působení na trhu, takže nelze vyloučit nějakou speciální nabídku.

Zdroj: wsj.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat