Xiaomi představilo smartphone Redmi 2 aktualizováno

Xiaomi představilo smartphone Redmi 2 [aktualizováno]
2015-01-22T12:45:48+02:00
• 22. 1. 2015

Aktualizováno 22. 11.

Na začátku ledna byla představena novinka Xiaomi Redmi 2 a již nyní se dostává na český trh prostřednictvím společnosti Lion Mobile. Smartphone bude dostupný za cenu 5 499 Kč. Prodej bude zahájen 22. 1. 2015 ve 22:01 v eshopu xiaomimobile.cz. Později by mělo dojít k rozšíření dostupnosti.

“Značka Xiaomi je fenomén, který prohání i ty největší světové konkurenty. Redmi 2 slibuje, že v prodejích překoná svého staršího bratříčka. Jsme rádi, že ho můžeme českému zákazníkovi nabídnout s plně lokalizovaným open source prostředím MIUI a kvalitním záručním servisem,” říká Jiří Opletal, ředitel společnosti Lion Mobile.

 

Původní článek 4. 1.

Xioami patří v dnešní době mezi nejprogresivnější výrobce na trhu, zejména díky své strategii přinášet cenově dostupné smartphony s dobrými specifikacemi. Dnes jsme se dočkali dalšího modelu, který nabídne výborný poměr cena/výkon. Novinka se jmenuje Xiaomi Redmi 2 a například obsahuje 64bitový procesor.

104138agairh4apyrcan5n.jpg.thumb

Zobrazovací panel má 4,7palcovou úhlopříčku s rozlišením 1280 x 720 pixelů, což dává při těchto parametrech jemnost 312 ppi. Jak již bylo řečeno, o výkon se postará 64bitový procesor, konkrétně se jedná o Snapdragon 410 se čtyřmi jádry taktovanými na frekvenci 1,2 GHz. K dispozici má 1GB paměť RAM a vnitřní úložiště je o velikosti 8 GB. To lze rozšířit o microSD kartu až do velikosti 32 GB. O grafiku se postará Adreno 306.

Redmi 2-5

Již v základu nabídne funkci dual-sim a podporuje LTE (FDD/TDD). Energii dodá baterie o kapacitě 2200 mAh. Na zadní straně se nachází 8MPx foťák a přední strana je doplněna o 2MPx kamerku. K dostání bude v pěti barevných variantách. Na trh zamíří rovnou s MIUI 6.

Redmi 2-1

Tyto specifikace smartphonu se stávají ještě zajímavějšími, když vezmete v úvahu částku, za kterou se bude Xiaomi Redmi 2 prodávat. Na čínském trhu bude novinka k dostání za 699 yuanů, což je v přepočtu 2 600 Kč. Uvidíme, jakou cenu nastaví čeští prodejci.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat