Jste připraveni startovat auto skrze hodinky?

Jste připraveni startovat auto skrze hodinky?
2015-01-03T20:06:49+02:00
• 3. 1. 2015

Největší automobilky vymýšlejí využití spojení mobilního telefonu a automobilu. Mnozí již mají možnost sledovat stav svého vozidla na dálku. Tesla nabízí široké možnosti, které sdělují stav kapacity baterie, teploty v interiéru, zamčení nebo odemčení auta, či rozsvícení světel. Mezi koncerny podporující Android Auto patří také korejský Hyundai Kia Automotive Group. Oznámení na veletrhu spotřební elektroniky CES se týká něčeho jiného, dalo by se říct nadčasového.

Chytré hodinky nejsou na trhu dlouho, proto je překvapující představení aplikace Blue Link pro Android a hlavně pro Android Wear. Ta umožní majiteli vzdáleně ovládat auto podobně jako Tesla, avšak aniž by musel vytahovat mobil z kapsy. Stačí pouze pár tahů nebo hlasových příkazů (př.: „Start my car“) na hodinkách a vaše auto je připravené k jízdě. To se může hodit k vytápění interiéru a zahřátí motoru v zimě. Ihned vás však napadne možnost napadení komunikace mezi zařízením a telefonem. Odposlouchávání nebude určitě složité, avšak všechny informace jsou šifrované, takže riziko bude minimální.

Hyundai Blue Link Smartwatch App

Nová generace Blue Link pro vozidla Elantra GT a Veloster bude dostupná někdy v roce 2016 a aplikace bude ke stažení na začátku tohoto roku pro hodinky Samsung, Motorola, Sony a LG. První verze systému Blue Link se již objevila v roce 2012 v autě Sonata a další generace následuje letos ve vozidlech Genesis, Sonata a Azera.

Seznam všech příkazů:

  • Startování
  • Vypnutí (Pouze, když je ve vzdáleně nastartovaném módu)
  • Zamykání dveří
  • Rozsvícení světel a klakson
  • Zjištění pozice vozidla
  • Zavolat silniční pomoc
  • Zavolat Blue Link

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat