Google přestal aktualizovat WebView pro starší verze Androidu

Google přestal aktualizovat WebView pro starší verze Androidu
2015-01-13T07:30:47+02:00
• 13. 1. 2015

Otázka bezpečnosti je v mobilních technologiích stejně důležitá jako v ostatních oblastech. Tvůrci mobilních operačních systémů se snaží lákat zákazníky i třeba na bezpečnost. A je pravda, že i samotní majitelé chytrých telefonů se touto problematikou začali výrazněji zabývat.

Nyní však vyšla na internetu zpráva, že Google přestal aktualizovat nástroj WebView pro majitele s Androidem 4.3 a nižší. To podle odhadů zasáhne téměř 1 miliardu uživatelů po celém světě. A skutečně se jedná o velmi překvapivou novinku. WebView je totiž nástrojem, který je v oblasti bezpečnosti poměrně důležitý. Stará se například o spouštění webových stránek uvnitř aplikace. A s takovými aplikacemi se většina z nás jistě v minulosti již setkala.

Android-4.3-Jelly-Bean-1

Technický manažer společnosti Rapid7 (společnost zabývající se ochranou dat), Tod Beardsley, sdělil novinářům z Forbes to, že WebView je často napadáno z řad hackerů. Dokonce si jej dovolil přirovnat k Internetu Explorer, který slouží jako jedno z nejčastějších prostředí pro útočníky, již chtějí napadnout operační systém Windows.

Google se u poslední verze svého operačního systému rozhodl oddělit WebView od systému. Uživatelé jej nyní mohou aktualizovat samostatně přes Google Play Store, což je logický krok. Zbytek uživatelů bude muset doufat, že se s tímto problémem poperou vydavatelé webových prohlížečů pro systém Android.

Android

Samozřejmě nemůžeme tvrdit, že budou najednou ohrožena všechna zařízení, která disponují Androidem 4.3. Samotné napadení nástroje je poměrně náročná operace. Každopádně se ale jedná o nepříjemnou zprávu. Je to o to více překvapující, když víme, kolik uživatelů vlastní zařízení se staršími verzemi operačního systému Android.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat