Samsung zřejmě pracuje na vlastním GPU

Samsung zřejmě pracuje na vlastním GPU
2014-12-03T09:30:47+02:00
• 3. 12. 2014

Již delší dobu kolují informace, že se Samsung rozhodl vyrábět vlastní procesory. Poslední informace dokonce naznačují i to, že se Samsung rozhodl pro výrobu vlastního GPU.

Podle těchto informací by GPU mělo být hotové v půlce příštího roku. Prozatím však není jasné to, zda tento grafický čip Samsung zakomponuje do vlastního procesoru. Bude zajímavé sledovat, zda se plány tohoto jihokorejského giganta nakonec stanou realitou.

gpu

V případě, že se tato společnost skutečně rozhodne vyrábět vlastní procesory, zařadí se vedle velkých výrobců těchto produktů, jakými jsou například Qualcomm, Intel nebo Nvidia. Informace o tom, že se Samsung rozhodl pro výrobu vlastních komponent, však překvapivá pro mnohé být nemusí. Již v minulosti měl své řady Exynos, na kterých spolupracoval úzce s ARM.

V současnosti ale Samsung využívá nejčastěji služeb Qualcommu. Samsung je ve sporu s Nvidiou, která se s touto jihokorejskou společností soudí právě ohledně patentů týkajících se GPU.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat