Highscreen Ice 2 – další model s e-ink displejem z Ruska

Highscreen Ice 2 – další model s e-ink displejem z Ruska
2014-12-16T09:00:18+02:00
• 16. 12. 2014

Produkty pod značkou Highscreen zná v našich končinách asi málokdo. Stojí za ní německá společnost Vobis, která dodává své výrobky především na trh v Rusku a jde o telefony, tablety nebo notebooky. Jejich nejnovější telefon s názvem Ice 2 se pravděpodobně nechal částečně inspirovat u YotaPhonu, protože mu do zadní části byl vsazen druhý displej založený na technologii e-ink.

Highscreen-Ice-2

Už v úvodu je dobré zmínit, že e-ink panel není rozprostřený po celých zádech. Čeká vás jen malý proužek umístěný poblíž přisvětlovací LED diody. Ten zobrazuje příchozí hovory, textové zprávy, přesný čas, aktuální počasí a další oznámení z notifikační lišty. Jak moc velké využití si najde mezi majiteli, nelze odhadovat. Nicméně v dnešní době každý uvítá několik ušetřených procent z baterie.

K tomu ještě přední panel zabírá kruhové tlačítko, jemuž nastavíte až sedm barev při různému druhu upozornění. Specifikace zahrnují 4,7palcový displej s HD rozlišením, osmijádrový procesor MT6592 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,7 GHz, 2GB operační paměť RAM nebo 16GB úložiště podporující paměťové microSD karty. Model pohání 2 550mAh baterie a Android ve verzi 4.4 KitKat.

Nakonec záznamy bude možné pořizovat 13megapixelovým senzorem fotoaparátu od Sony či přední 2megapixelovou kamerkou. Highscreen Ice 2 zakoupíte ve třech barevných provedení (bílém, modrém, šedém) za cenu 14 990 rublů (tj. cca 5 658 Kč bez daně).

Highscreen-Ice-2 (1) Highscreen-Ice-2 (2) Highscreen-Ice-2 (3)

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat