BlackBerry chystá Rio (Z20) bez hard. klávesnice

BlackBerry chystá Rio (Z20) bez hard. klávesnice
2014-12-30T17:50:14+02:00
• 30. 12. 2014

U posledních novinek od společnosti BlackBerry dominovala známá QWERTY klávesnice, což s největší pravděpodobností nebude platit u chystaného modelu Rio (Z20). Mělo by jít o nástupce dřívějších zařízení Z10 a Z30, které měly pouze dotykový displej bez hardwarové klávesnice. Zahraniční server N4BB získal několik věrohodných snímků potvrzujících práci na tomto telefonu. Kanadský výrobce jej osadí hardwarovými prvky typickými pro střední třídu, kde velkou roli často hraje také prodejní cena.

blackberry-Z20

BlackBerry Rio údajně disponuje 5palcovým displejem, který zaujímá HD rozlišení (1 280 x 720 pixelů). Výkonností stránku obstarává dvoujádrový procesor Snapdragon S4 Plus (MSM8960) taktovaný na frekvenci 1,5 GHz a operační paměť RAM o velikosti 2 GB. Uživatelé budou mít v základu k dispozici úložiště s kapacitou 16 GB. To samozřejmě ještě rozšíříte paměťovou microSD kartou. Celkovou výdrž má zajistit 2 800mAh baterie.

Zatímco přední panel doplní 2megapixelová kamerka, záda ponesou 8megapixelový senzor fotoaparátu po boku přisvětlovací LED diody. Podle posledních dostupných informací bude novinka v oficiálním prodeji někdy od února příštího roku za cenu okolo 300 dolarů (tj. cca 6 817 Kč bez daně). Největším překvapením je přítomnost poměrně starší generace procesoru od Qualcommu, kterému kupříkladu chybí podpora 64bitové architektury. Nicméně nasazení může bránit obtížná optimalizace BlackBerry OS s ostatními procesory.

blackberry-rio

Zdroj: n4bb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat