XOO – energie nízko u pasu

XOO – energie nízko u pasu
2014-11-20T10:30:46+02:00
• 20. 11. 2014

Každý z nás někdy řeší nenasytnost svého mobilního miláčka, ať už z důvodu nízké kapacity baterie, intenzivnějšího používání nebo kombinace obojího. To se nám snaží pomoci vyřešit všelijaké externí baterie, které však často nejsou nejmenší a lehce je zapomeneme doma. Proto je zde pásek XOO od společnosti Nifty, která již přinesla MiniDrive pro macbooky.

20141118090744-splash

XOO v sobě ukrývá dvě baterie. První, o velikosti 1300mAh je umístěna v samotném koženém pásku, druhá s velikostí 800mAh je pak ukryta ve sponě. Baterie v pásku je vyrobena z keramického polymeru a je odolná jak vůči ohýbání, tak i vůči počasí. Nabíjecí konektor, který vpřichází v microUSB verzi a je vyměnitelný za Lightning pro iPhony, je schovaný zevnitř pásku a není vidět. Po jeho vyklopení už jen stačí připojit telefon a vložit si ho do kapsy, přičemž vám v kapse nevzniknou žádné podivné boule. Na pásku nechybí ani indikační diody umístěné na sponě, díky kterým snadno zjistíte, kolik šťávy vám v pásku ještě zbývá. K nabíjení samotného pásku je pak  umístěn microUSB port na spodní straně spony. Úplně nabitý je pásek za zhruba 3 hodiny.

20141118071834-2-How-it-works

Při celkové kapacitě 2100m Ah zvládne pásek jedno kompletní nabití např. iPhonu 6, telefony s větší baterií pochopitelně kompletně nenabije. Celý pásek je vyvedený v pravé kůži se zinkovou sponou, která má navíc tlačítko pro rychlé odepnutí pásku.

Screen_Shot_2014-11-17_at_3.07.46_PM.0

Pásek XOO je zatím ve formě kickstarteru na indiegogo, kde za méně než 24 hodin nasbíral více jak polovinu z potřebných 50 000 $. Dostupné jsou různé balíčky, přičemž po těch levnějších obsahujících pásek se jen zaprášilo a nyní můžete balíček s páskem dostat za 155 $ nebo dostat balíček 4 pásků za 560 $. Možné jsou samozřejmě i drobné příspěvky, ty jsou však pochopitelně bez pásku. Pásek by se měl k prvním uživatelům dostat v červenci příštího roku.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat