Xiaomi se stane jedničkou na trhu do 5 až 10 let, míní zakladatel společnosti

Xiaomi se stane jedničkou na trhu do 5 až 10 let, míní zakladatel společnosti
2014-11-22T14:00:40+02:00
• 22. 11. 2014

Xiaomi je jednou z nejlépe rostoucích společností dneška. Společnost, která vznikla před 4 lety, je již nyní 3. největším výrobcem v oblasti chytrých telefonů. A podle výkonného ředitele a zakladatele této čínské společnosti, Lei Juna, se Xiaomi stane do 10 let jedničkou v této oblasti.

xiaomi-mi-band-smart-bracelet

Je to možná velmi troufalé tvrzení. Pravdou však zůstává, že Xiaomi úspěšně konkuruje svými přístroji společnostem, jako je Sony, Lenovo, LG, HTC a další. V současnosti se Xiaomi může pyšnit třetím místem, zaostává pouze za Samsungem a Applem.

A čísla skutečně naznačují, že vytčené cíle nejsou vůbec nereálné. V současnosti se tato čínská společnost může pyšnit zhruba 60 miliony uživatelů. Do konce roku 2015 se očekává, že se toto číslo rozroste až na 200 milionů uživatelů. To vyplývá alespoň z plánu Xiaomi. V následujícím roce má za cíl tato společnost prodat přes 100 milionů zařízení.

Xiaomi

I přes to, že se může zdát takový odhad jako silně nadhodnocený, ve skutečnosti to být nemusí. V červenci letošního roku byla společnost na 5. místě mezi výrobci chytrých telefonů. Na konci tohoto roku se dokázala vyšplhat o 2 místa směrem vzhůru. Růstu společnosti může výrazně napomoci fakt, že Samsung začíná mít problémy v oblasti prodejů.

Nám samozřejmě nezbývá než čekat, zda se skutečně tato předpověď vyplní. Cíle to jistě malé nejsou, ale současná situace naznačuje, že by se mohly uskutečnit.

Zdroje: phonearena.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat