Xiaomi pracuje na telefonu v přepočtu za 1 500 Kč

Xiaomi pracuje na telefonu v přepočtu za 1 500 Kč
2014-11-15T08:15:45+02:00
• 15. 11. 2014

Společnost Leadcore je novým hráčem na poli mezi producenty levných procesorů a částečně za to může vděčit čínskému Xiaomi, protože právě od nich získali několikamilionovou investici. Z té rovněž vychází nově vzniklá spolupráce, kde na jejím konci vzejde chytrý telefon s průměrnou výbavou za velmi lákavou prodejní cenu. Ačkoliv uniklé specifikace jsou hodně stručné, přeci jen menší představu dávají.

Leadcore LC1860

Procesor Leadcore LC1860 založený na architektuře Cortex A7 a vyrobený 28nm technologií požene neupřesněný počet jader s taktovací frekvencí 2 GHz. Grafickou stránku obstarává čip Mali-T628, který zvládá 2K displeje nebo videa ve Full HD kvalitě. Ze zveřejněného snímku lze také vyčíst, že rychlé datové přenosy zajistí podpora sítí 4. generace. Prodejní cena by měla začínat na skvělých 399 jüanech. To v přepočtu vychází na 1 451 Kč bez daně.

I když je podporovaný Android ve verzi 4.4 KitKat,  v případě Xiaomi dojde na poslední dostupnou verzi známé nástavby MIUI. Závěrem by seznam specifikací mohl ještě zahrnovat alespoň 1GB operační paměť RAM či v základu rozšiřitelné 8GB úložiště. Do víru spekulací se může s odstupem času přidat nová generace nejnižšího modelu Redmi 1S, který čeká na svého nástupce.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat