Samsung představil nový projekt s názvem „Beyond“

Samsung představil nový projekt s názvem „Beyond“
2014-11-14T13:25:16+02:00
• 14. 11. 2014
1

Samsung uvedl v předpremiéřu nové kamery s názvem „projekt Beyond“, což je snímač, který zvládne natáčet a streamovat celé své okolí ve 3D. Stream se následně přenáší do brýlí Gear VR. V nich se zobrazuje video ve Full HD kvalitě a ještě k tomu v reálném čase, takže uživateli přinese pohlcující zážitek.

P1010896-2

Snímač je vybaven šestnácti Full HD kamerami, které zachycují 360tistupňový panoramatický výhled. Toto znamená, že pro přenos streamu je potřeba opravdu vysoká rychlost připojení. Lidé, kteří vyzkoušeli Beyond, říkají, že si připadali, jako kdyby byli na daném místě, a také vyprávěli, že tento projekt nemá daleko od virtuální reality.

beyond_11beyond_04

 Bez názvubeyond_06

Samsung projekt Beyond zahaluje tajemstvím. Na otázku, kolik bude snímač stát a jestli bude jen pro filmaře nebo i pro širokou veřejnost, nedal přímou odpověď a také není známo žádné datum vydání. Zdá se, že projekt Beyond není konečný produkt, ale je to známka práce Samsungu na vývoji trojrozměrného světa pro Gear VR. Například budeme moci vytvořit pohlcující kolektivní zážitek ze sledování živého koncertu nebo sportovní události. Ale celý projekt je pouze ve fázi vývoje a má spoustu nedostatků, například  občasné rozostření obrazu apod.

 

Zdroje: engadget.com, thinktankteam.info

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Andrea_hot_girl

20. 11. 2014, 13:48

Já chci svůj komentář zpět

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat