Smart Lock v Androidu umožní přidání důvěryhodných míst

Smart Lock v Androidu umožní přidání důvěryhodných míst
2014-11-18T18:12:54+02:00
• 18. 11. 2014
1

Jedna ze zajímavějších a dosti užitečných funkcí Androidu 5.0 se jmenuje Smart Lock. Dalo by se říci, že tato novinka ulehčuje manipulaci se smartphonem nebo tabletem. Pokud na daném zařízení nastavíte zámek, můžete jej nechat deaktivovat pomocí Smart Locku při splnění několika podmínek.

V první řadě můžete nastavit důvěryhodný obličej. Ve výsledku při úchopu a aktivaci displeje se vás bude snažit zařízení rozpoznat. Počítá se s tím, že se nějakou dobu budete věnovat notifikacím, čímž vzniká dostatečný čas na identifikaci tváře. Následně je deaktivován zámek, který jste si nastavili.

Screenshot_2014-11-18-18-01-31

Druhou možností je přidání důvěryhodného zařízení využívající ke komunikaci technologii Bluetooth, případně lze použít i NFC. Pokud budete tedy majitelem hodinek Android Wear a bude je mít na ruce v době úchopu smartphonu či tabletu, zařízení vás rozpozná a deaktivuje zámek displeje. Samozřejmě je zde nutné spárování a komunikace přes Bluetooth.

Obě možnosti jsou poměrně zajímavé, ale Google se rozhodl pro rozšíření. Ačkoliv nevydal novou verzi systému Android, přibyla možnost důvěryhodná lokace. Můžete tedy nastavit, že v místě bydliště nebo práce nebude zařízení vyžadovat k odemknutí heslo nebo gesto. Dokonce šel dál a přidal i volbu jiné lokace.

Screenshot

Novinka se dostává do prvních zařízení s Androidem 5.0 Lollipop skrze aktualizaci Google Play Services. Měla by vám postačovat verze 6.5.85 (1589008-438), pro aktivaci je zapotřebí restartovat zařízení. Bohužel se mi vylepšený Smart Lock neobjevil na Nexusu 7 2013. Zřejmě k většímu rozšíření dojde až později.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Foltýnek

18. 11. 2014, 20:33

Ovšem sprosté je, že zároveň zakázal podobnou aktivitu aplikacím, takže mnou koupený Skip Lock v Android L nebude fungovat. U Microsoftu už by byl problém, tady se za objevení kola budou pět chvály…?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat