Sharp představil LCD displej IGZO se 736 PPI

Sharp představil LCD displej IGZO se 736 PPI
2014-11-15T12:19:39+02:00
• 14. 11. 2014
1

QuadHD displeje začínají být oblíbenější hlavně u vlajkových lodích. Jako příklad můžeme uvést LG G3 nebo „horkou novinku“ Nexus 6. Nyní ale Sharp přichází s novinkou na trh, dokázal totiž vměstnat neskutečných 736 PPI na zařízení o velikosti displeje pouhé 4,1 palce.

Sharp-736ppi-display-demo Sharp-736ppi-display

Představené zařízení s LCD IGZO displejem je tedy o kus dále než jeho předchůdce s méně než 500 PPI. Dále také převyšuje již zmíněné telefony LG G3 a Nexus 6 o poměrně slušné hodnoty. LG G3 má 534 PPI a Nexus „jen“ 493 PPI, přičemž mají stejné rozlišení 1440 x 2560 px. Nové zařízení od společnosti Sharp má rozlišení 1600 x 2560 px (WQXGA) a 736 PPI, což je na tak malý displej opravdu mnoho. S tímto krokem vyvstává na povrch otázka, zda budeme vůbec potřebovat tak velké rozlišení na malém zařízení, bohužel odpověď se dozvíme až časem.

Zároveň tento krok může naznačovat budoucí vývoj displejů chytrých telefonů. Můžeme se snad do pár let dočkat telefonů s rozlišením 4K? Prozatímní kroky tomu naznačují, čili uživatelé se mají jistě na co těšit.Společnost Sharp také oznámila teoretické datum, kdy hodlá vyrábět displeje s těmito hodnotami, mělo by se jednat již o rok 2016.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

představí? Spíš představil, ne? :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat