Cyanogen potvrdil rozdíl mezi Cyanogen OS & CyanogenMod

Cyanogen potvrdil rozdíl mezi Cyanogen OS & CyanogenMod
2014-11-15T12:10:09+02:00
• 15. 11. 2014
1

Společnost Cyanogen je světově známá hlavně díky své Android ROM. Pro ty, kteří si nejsou úplně jisti, si to trochu rozvedeme. Na počátku zde bylo pár vývojářů, kteří nabízeli systém CyanogenMod založený na Androidu. Následně vznikla firma Cyanogen Inc., která stoupala v oblíbenosti, hlavně díky šikovným ručičkám vývojářů a stále rostoucí komunitě uživatelů. Nyní je CyanogenMod jedna z nejpoužívanějších alternativních ROM pro mnohá zařízení, i ta, která už nemají oficiální podporu od výrobce.

Cyanogen-Inc

Tato alternativní ROM se jmenuje CyanogenMod a je volně dostupná pro velké množství zařízení. Avšak existují i výrobci, kteří nechtějí čistý Android přímo od Googlu, ale jsou domluveni se společností Cyanogen Inc. na dodání právě jejich verze Androidu. Takovým je třeba společnost OnePlus se svým modelem OnePlus One. Ovšem problém je v tom, že taková zařízení jsou dostupná se systémem  založeným na volně dostupné ROM CyanogenMod. A to je přesně to, co chce společnost Cyanoagen Inc.  změnit. Doposud totiž všichni brali za samozřejmé, že je vše zdarma, a to se má brzy změnit.

Nový systém pro firmy, které chtějí používat Android od firmy Cyanogen, ponese název Cyanogen OS a má být již určen pro komerční využití. Naštěstí se však komunita dočkala i dobré zprávy. Komerční verze je pouze pro firmy, pro komunitu a uživatele celkově zde zůstává zdarma a nadále podporovaný projekt CyanogenMod. Společnost také oznámila, že se pro uživatele vůbec nic nemění, jen chce poukázat na svou komerční verzi, díky které chce dobýt další zařízení.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Inu, jen z darů se žít nedá…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat