Corning představil Gorilla Glass 4

Corning představil Gorilla Glass 4
2014-11-22T12:04:39+02:00
• 21. 11. 2014
6

Společnost Corning jistě nemusím blíže představovat. Jejich odolná skla s názvem Gorilla Glass chrání displeje mnoha zařízení. Právě nám tato společnost představila již 4. generaci Gorilla Glass.

CGG4_Crosswalk_withText_648X459

Výrobce těchto odolných skel se u nové generace zaměřil na zřejmě nejčastější problém uživatelů – na pády telefonů. Mnoha uživatelům se jistě v minulosti již stalo, že telefon spadl tak nešťastně, že se ochranné sklo rozbilo a byla nutná jeho výměna. Gorilla Glass 4 má být údajně až dvakrát více odolné vůči tomuto typu poškození, než je tomu u konkurenčních aluminosilikátových skel.

Pracovníci před uvedením nové generace ochranného skla testovali stovky přístrojů při pádech. Zjistili, že více než 70 % poruch přístrojů je způsobeno prudkým kontaktem s podlahou. Proto se v laboratořích zaměřili na vývoj nových drop testů (testy pádem), které simulují různé situace, při kterých se tato ochranná skla nejčastěji rozbíjejí. A konečným výsledkem je právě již zmíněná nová generace Gorilla Glass. Tato by podle dosavadních informací měla být až dvakrát pevnější než konkurenční ochranná skla. Z testů také vyplynulo, že novinka odolá v 80 % případů těchto drop testů.

Od roku 2007 byla skla Gorilla Glass použita již u 40 výrobců a celkem 1 395 modelů. Celkem bylo vyrobeno přes 3 miliardy zařízení s ochrannými skly společnosti Corning. A tento počet jistě bude narůstat i s Gorilla Glass 4.

Zdroj: corning.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

„…. Pracovníci před uvedením nové generace ochranného skla testovali stovky přístrojů při pádech. Zjistili, že 70 % je způsobeno prudkým kontaktem s podlahou……“

70% čeho je způsobeno kontaktem s podlahou?!? 70% přístrojů? Nebo 70% pádů?

Jiří Smrž

22. 11. 2014, 10:26

Dobrý den,
děkuji za upozornění. 70% poruch přístrojů je způsobeno prudkým kontaktem s podlahou.

Skor by ma zaujimalo ako to bude s beznym pouzivanim co sa tyka nosenia vo vrecku atd. Ked som nosil vo vrecku trojku tak vznikali mikroskrabance. Staci sa pozret proti slnku a hned to je vidno.

Ondrej Nekola

21. 11. 2014, 12:21

Co jsi v te kapse mel s mobilem?

gorila je jen marketingová kampaň. opravdu si myslíte, pokud o tom píšete, že tyto skla jsou lepší?! mluvím z praxe.

Pavel Černý

21. 11. 2014, 9:27

mam doma testera, bohuzel 3 gorilla nezvladne kocici drapy a zuby….Tak snad tahle 4 to zvladne….A to je to jeste kotatko :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat