Apple ukončí výrobu iPhonu 5c v příštím roce

Apple ukončí výrobu iPhonu 5c v příštím roce
2014-11-29T18:50:44+02:00
• 29. 11. 2014

Zpráva zveřejněná v tchajwanském Timesu hovoří o blížícím se ukončení výroby plastové (resp. polykarbonátové) varianty iPhonu 5c. Mělo by se tak stát někdy v polovině příštího roku. Ačkoliv není znám žádný konkrétní důvod, tak hlavní možnou příčinou může být klesající zájem. Apple nabízí tento model od září roku 2013, kdy přišel na mobilní trh po boku iPhonu 5s a v prodejnosti jasně tápe již delší dobu.

iPhone 5c

Jediným úspěšným obdobím bylo poslední čtvrtletí roku 2013. To v prodejnosti u amerických operátorů dokonce převyšoval prémiovou řadu od Samsungu, i když byl iPhone 5c nabízen za zvýhodněnou cenu k smluvnímu úvazku. Od té doby však neustále zájem klesal, čímž nesplnil očekávání. V původním záměru se měl stát cenově dostupnějším iPhonem, ale doporučená prodejní cena 550 dolarů (tj. cca 12 219 Kč) tomu příliš nenasvědčovala.

Nyní 8GB verzi nabízí operátoři v USA zdarma při podpisu smlouvy či jej pořídíte za 450 dolarů (tj. cca. 9 991 Kč) přes oficiální obchod Applu, kde je dostupný ve všech pěti barevných variantách. Jak úspěšný byl ve skutečnosti iPhone 5c se zřejmě nikdy nedozvíme. Obrovskou díru v rozpočtu částečně vyřešily vyšší modely v čele s novinkami jako je iPhone 6 a 6 Plus. Každopádně zastavení výroby dává smysl, jelikož v druhé polovině příštího roku můžeme počítat minimálně s jednou mobilní novinkou, která následně iPhone 5c zcela vystrnadí z aktuální linie.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat