Apple údajně prodá 71 milionů iPhonů v posledním čtvrtletí tohoto roku

Apple údajně prodá 71 milionů iPhonů v posledním čtvrtletí tohoto roku
2014-11-26T07:20:24+02:00
• 26. 11. 2014

Díky uznávané analytické společnosti KGI v čele s Ming-Chi Kuo se dozvídáme odhad prodejů iPhonů ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku nebo jinak řečeno v prvním fiskálním čtvrtletí roku 2015. Jeho odhady jsou většinou velmi přesné a tak není důvod jim ani tentokrát nevěřit. Apple údajně prodá nejvíce iPhonů za toto časové období ve své historii.

DSC_4738

Předpokládá se, že bude ve Vánočním období prodáno celkem 71,5 milionů iPhonů. Z tohoto čísla bude 41,5 milionů menšího iPhonu 6, přičemž větší iPhone 6 Plus dosáhne na hodnotu 15 milionů. Jejich poměr činí zhruba 3:1, což se má pak po svátcích na začátku roku 2015 zmenšit na poměr 2:1. V tuto dobu se mají také zvýšit prodeje starších modelů 4s a 5c. Loňský iPhone 5s bude stagnovat na hodnotě kolem 8 milionů prodaných kusů. kgi-iphone-2014

Je tedy zajímavé, že po novém roce klesnou prodeje nových iPhonů 6 a naopak vzrostou starší modely. Celkem se potom za první čtvrtletí roku 2015 prodá necelých 50 milionů iPhonů. Apple může být jen spokojen a je vidět, že zvětšit displeje nebyl z tohoto pohledu vůbec špatný krok.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat