AdDuplex – WP 8.1 přeskočil WP 8

AdDuplex – WP 8.1 přeskočil WP 8
2014-11-05T18:26:54+02:00
• 4. 11. 2014

Reklamní společnost AdDuplex zaměřená výhradně na platformu Windows od Microsoftu vydala v nedávné době novou analýzu trhu, která se zabývá operačním systémem Windows Phone. Podle nejnovějších čísel v aktualizovaných statistikách je poslední verze 8.1 více rozšířená mezi uživateli než její předchůdce. Windows Phone 8.1 vydaný zhruba v polovině roku tedy již bude jen ubírat podíl ostatním verzím. S jakým tempem ukážou až následující měsíce.

Applause-adds-Windows-Phone-apps

V současnosti hlavní verze zabírá 46,7% podíl, kdežto Windows Phone 8 s 36,8 % stále zabírá slušný kousek v koláči. Ostatní verze počínaje WP 7.x mají dvakrát méně, přesněji 16,6 %. Z pohledu výrobců jasně vévodí Nokia, resp. Microsoft s 95% podílem. Tomu nepatrně ujídá část druhé HTC s 3 % nebo jihokorejský Samsung s 1 %. Jestliže půjdeme ještě dále,  mezi jednotlivými modely je rovněž víceméně jasno.

Přední pozice patří jednoznačně Lumiím, kde první místo sice patří úspěšné Lumii 520 s 26,9 %, ale její podíl klesl o 3,7 %. Z dostatečným odstupem zaujímá druhé místo Lumia 625 (7,2 %) a třetí příčka patří Lumii 630 (6,4 %). Čísla jsou si hodně blízká, takže pozice mohou být pořád měněny. Nakonec první Windows Phone na trhu, Lumia 800 se drží na 10. místě s 3,3% tržním podílem.

WP 8.1 (2) WP 8.1

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat