Sony Xperia Z3X odhalena v benchmarku

Sony Xperia Z3X odhalena v benchmarku
2014-10-06T08:40:25+02:00
• 6. 10. 2014
1

Minulý rok v červnu Sony přivedlo na trh  první phablet – Sony Xperia Z Ultra. Až do dnešní doby zde nebyl žádný nástupce. Ukázal se pouze jednou, ale byl zapomenut. Právě z těchto prvních domněnek pochází i fotografie pod tímto odstavcem. Dnes se znovu ukazuje, a to v benchmark testu, pod jménem Sony Xperia Z3X.

gsmarena_001

Z benchmark testu jsme se dozvěděli hodně informací, co by mohl tento nový phablet mít uvnitř. Ovšem vše není definitivní, a tak to berte pouze jako další domněnku o tomto mobilním zařízení.

Sony Xperia Z3X by měla mít 6.2″ QHD (2560 x 1440 pixelů) rozlišení a až neskutečnou 4GB operační paměť. Ta však má i své opodstatnění. Je zde kvůli 64bitovému procesoru Qualcomm Snapdragon 810 a také kvůli Andreno 430 GPU. Již zmíněný procesor by měl být osmijádrový, se čtyřmi jádry Cortex-A57 a zbylými čtyřmi Cortex-A53 jádry.

Z testu se také dozvídáme, že phablet pracuje na Android 4.4.2 Kitkat. Zařízení by také mohlo nést zakřivený senzor, který Sony představilo zhruba před 3 měsíci. Senzor je 2/3 palce velký s rozlišením 22.1 MPx a f/1.2 clonou. Senzor má také vysoký dynamický rozsah a velký odstup od šumu ve fotografiích.

Sony Xperia Z3X by mělo Sony ukázat v první polovině příštího roku. Všechny tyto informace, jak je psáno výše, nejsou potvrzené, takže je berte s menším odstupem.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Jakub Dušek

6. 10. 2014, 9:16

Máte v článku chybu 4 Gb ram má né kvůli Snapdragonu 810, ale díky Snapdragonu 810. 4 Gb ram má kvůli d*bilním výrobcům co neví co vymyslet a jen do zařízení cpou víc a víc s*aček k ničemu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat