Visa Europe – bezkontaktní platby s technologiemi HCE a NFC během několika měsíců v ČR

Visa Europe – bezkontaktní platby s technologiemi HCE a NFC během několika měsíců v ČR
2014-09-09T13:51:17+02:00
• 9. 9. 2014

Díky rostoucí popularitě a rozšířenosti NFC se nabízí otázka, kdy budeme moci platit za nákupy bezkontaktně prostřednictvím našich chytrých telefonů. V několika zemích dochází k růstu podpory této možnosti, v České republice je to zatím velice omezené. Visa Europe spouští na Slovensku nový pilotní projekt, na kterém spolupracuje s několika společnostmi. Cílem je zavádění cloudových mobilních plateb, známých jako HCE. Tato technologie byla představena společně s Androidem 4.4 KitKat.

visa-europe

Jak jsem již zmínil v úvodu, pilotní projekt je nyní spuštěn na Slovensku, Česká republika by však brzy měla následovat. Projekt uvítají majitelé telefonů s operačním systémem Android 4.4 a technologií NFC. Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko, oznámil, že díky této nové službě budou moci zákazníci využívat bezkontaktní platby prostřednictvím mobilního telefonu bez ohledu na to, u jakého mobilního operátora jsou. Služba bude aktivována prostřednictvím aplikace, kterou si zákazník stáhne z Google Play.

2

Slovensko je druhou evropskou zemí po Španělsku, kde budou uvedeny platby s technologií HCE. Náš tuzemský trh má nicméně všechny předpoklady pro to, aby následoval ten slovenský. V České republice se momentálně vedou finální jednání s několika domácími bankami a spuštění tohoto systému by dle odhadu mělo být v řádu několika měsíců. Příchod řešení NFC HCE do České republiky je podmíněn rychlým využíváním bezkontaktní technologie. Česká republika se z hlediska objemu a přijmutí této technologie spotřebiteli řadí mezi rychle rostoucí trhy v rámci Evropy. Dokonce jsme lídry v Evropě v počtu placení bezkontaktní kartou. Náš průměr činí 3,3 plateb kartou za měsíc.

Podle dostupných čísel je 54 % karet Visa bezkontaktních. Mobilní platby jsou stále více populárnější a zavedením této technologie umožňuje bankám lepšímu propojení s mobilním bankovnictvím. S napětím tak budeme sledovat, jak dlouho bude trvat, než se celý projekt podaří uskutečnit i v ČR.

Zdroj: visaeurope.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat