Toshiba Encore Mini – nejlevnější novinka s Windows 8.1

Toshiba Encore Mini – nejlevnější novinka s Windows 8.1
2014-09-05T09:15:39+02:00
• 5. 9. 2014

Do souboje s nejlevnějšími Android tablety na trhu chystá překvapivě vstoupit společnost Toshiba. Ta představila zřejmě cenově nejdostupnější tablet běžící na platformě Windows. Novinka s názvem Encore Mini je prvním výsledkem uzavřené spolupráce s Microsoftem. Pokud přihlédneme k celkové výbavě a nastavené prodejní ceně, tak japonský výrobce může mít zaděláno na úspěch.

Toshiba Encore Mini

Tablet v čele zabírá 7palcový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů a VGA kamerka. Vnitřní část vyplňuje čtyřjádrový procesor Atom Z3735G od Intelu taktovaný na frekvenci 1,83 GHz, který doplňuje 1GB operační paměť RAM. Úložiště pojme 16GB dat, přičemž otázku rozšíření řeší paměťová microSD karta. Uživatelé mohou po dobu jednoho roku počítat s 1TB prostorem na vzdáleném úložišti OneDrive.

Uvnitř naleznete předinstalovaný systém Windows 8.1 s Bingem, k němuž se váže roční licence na kancelářský balík Office 365. Zbývající specifikace zahrnují 2megapixelový fotoaparát, WiFi nebo Bluetooth 4.0. Jedna z nejzajímavějších informací na konec je doporučená prodejní cena stanovená na 119 dolarů (tj. cca 2 544 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení).

Toshiba Encore Mini (2) Toshiba Encore Mini (3)

Zdroj: news.toshiba.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat