Sony představilo Smartwatch3, SmartBand Talk, Xperii Z3, Compact a Tablet Compact

Sony představilo Smartwatch3, SmartBand Talk, Xperii Z3, Compact a Tablet Compact
2014-09-03T17:11:20+02:00
• 3. 9. 2014

Sony dnes v rámci konferencí konaných ještě před začátkem samotného veletrhu IFA v Berlíně představilo očekávané novinky. Dočkali jsme se nového top modelu s označením Xperia Z3, který navazuje na předchůdce Z2 a přináší jen drobné změny. Dalším modelem je Xperia Z3 Compact, což je mini verze top modelu. Nakonec byl také představen nový tablet od Sony – Xperia Z3 Tablet Compact. To je ve své podstatě zmenšený Z2 Tablet s téměř stejnou výbavou.

Screenshot_39

SmartBand Talk

Nový náramek disponuje displejem z elektronického inkoustu, což zaručí dlouhou výdrž na jedno nabití. Navíc disponují mikrofonem a reproduktorem, tudíž je lze použít i pro telefonování.

sony

Ve specifikacích najdeme procesor ARM Cortex-M4 společně s 2MB paměti. Samotná displej má 1,4 palce a taktéž zde najdeme technologii Bluetooth. Dočkali jsme se i NFC pro jednodušší párování. Sony uvádí, že výdrž má být při aktivitě až tři dny. Cena se zastavila na 160 eurech, což je v přepočtu 4 400 Kč.

Smartwatch 3

Ačkoliv jsme původně čekali, že Sony zůstane u vlastního systému založeném na Androidu, nový model Smartwatch disponují Androidem Wear. Tudíž se přidávají k dalším představeným. Hlavní výhodou má být výdrž na jedno nabití, která se má pohybovat kolem dvou dnů. Samozřejmě jsme zvědaví, jak dlouho vydrží v reálném nasazení.

smartwatch3ifa

Taktéž přichází s výbavou podobnou jiným modelům s tímto systémem. Tudíž v útrobách najdeme Snapdragon 400 se čtyřmi jádry o frekvenci 1,2 GHz, 512 MB RAM, 1,6palcovým (320×320) TFT LCD displejem, 4GB úložištěm, NFC, Bluetooth, GPS a certifikací IP68. Baterie má kapacitu 420 mAh a nabíjení probíhá skrze microUSB konektor.

Screenshot_38

Sony Xperia Z3

U Sony už jsme si za poslední dobu již zvykli na vydávání nových top modelů každý půlrok a není tomu jinak ani nyní. Díky tomu ale novinka Xperia Z3 nepřináší příliš velké změny, jelikož za půlrok se toho ve světě telefonů prostě tolik nezmění. Sony Xperia Z3 oproti předchůdci přináší tenčí tělo a to konkrétně tloušťku 7,3 mm. Celkové rozměry činí 146 mm x 72 mm.

gsmarena_002 (2)

Displej má stále úhlopříčku 5,2 palce a stále rozlišení FullHD (1920×1080). Překvapení v podobě QHD (2560 x 1440), která nalezneme třeba u LG G3, se tak nekoná. Jedná se ale stále o IPS panel TRILUMINOS se svitivostí 600 cd. Procesor zůstal také nezměněný, uvnitř stále tepe Snapdragon 801 na stejné frekvenci, který doplňují 3 GB paměti RAM. Úložiště telefonu má kapacitu 16 GB a lze jej rozšířit paměťovými karty microSD. Sony u Z3 samozřejmě ponechalo voděodolnost a tak i zde se setkáváme s certifikací IP68. Kapacita baterie činí 3100 mAh.

Fotoaparát má rozlišení 20,7 MPx s čipem Exmor a BIONZ. Ten nabízí také nahrávání videí ve 4K. Novinka nabídne také solidní stereo reproduktory a Digital Sound Enhancement engine pro vysoce kvalitní zvuk. Xperia Z3 přijde na trh s operačním systémem Android 4.4. K barevným variantám černé a bílé přibude třetí s názvem Copper neboli měď.

Sony Xperia Z3 Compact

U zmenšeniny velkého top modelu se změn událo více a za to může také fakt, že předchůdce je starý již jeden rok. Xperia Z3 Compact přináší větší displej – 4,6 palce. Navzdory tomu rozlišení zůstalo zachováno, stále zde nalezneme 1280 x 720. Jemnost tak činí stále velmi příjemných 319 PPI a toto nižší rozlišení se také pozitivně projeví na výdrži baterie. Ta má kapacitu 2600 mAh. Design novinky stále vychází z předchozí modelu, nové jsou především dvě barevné varianty – červená a zelená.

gsmarena_001 gsmarena_002

Hnacím motorem Z3 Compact je čtyřjádrový Snapdragon 801 na frekvenci 2,5 GHz. Opět tak dostáváme od Sony vysoký výkon v malém těle. Operační paměť RAM má kapacitu 2 GB a úložiště potom 16 GB. To lze dále rozšířit paměťovými karty microSD. Fotoaparát má stále rozlišení 20,7 MPx s čipem Exmor. Novinkou je pak nahrávání videí ve 4K.

 gsmarena_003

Sony Xperia Z3 si také zanechala voděodolnost se standardem IP 68. Na trh novinka dorazí s Androidem 4.4.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Nový Xperia Z3 Tablet Compact je ve své podstatě zmenšený Z2 Tablet. Compact nabídne oproti němu menší displej s úhlopříčkou 8 palců. Rozlišením je FullHD (1920×1080). U novinky se výrobce také chlubí nejlehčím a nejtenčím voděodolným tabletem. Tloušťka činí pouhých 6,4 mm. Kapacita baterie je 4500 mAh.

Xperia_Z3-Tablet-Compact_White

Na trhu se objeví GSM i LTE verze. Výkon je zajišťován procesorem Qualcomm Snapdragon 801 2,5 GHz se čtyřmi jádry, který má k dispozici 3 GB RAM. V základu je k dispozici úložiště o velikosti 16 GB, které lze rozšířit pomocí paměťové karty až o velikosti 128 GB. Na zádech se nachází 8,1MPx foťák. Navíc je k tomuto tabletu dostupný herní ovladač, což je u tabletů poměrně neobvyklé.

Xperia_Z3-Tablet-Compact_PS4_Black-419x420

Sony Xperia E3

Mimo řady Z3 jsme se dočkali také nového modelu cíleného do střední třídy. Jeho název opět tak trochu klame, protože se nejedná o přímého nástupce modelu Xperia E1. Ten měl totiž 4palcový displej, zatímco Xperia E3 nabízí 4,5palcový displej s rozlišením 854 x 480 pixelů.

Xperia_E3_White-2014-09-03-01

Výkon dodává Snapdragon 400 se čtyřmi jádry a taktovací frekvencí 1,2 GHz. Na zádech najdeme 5MPx kamerku s HDR. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 2330 mAh. Paměť RAM je o velikosti 1 GB a úložiště nabízí 4 GB s možností rozšíření o microSD kartu.

Zdroje: engadget.com, engadget.com, engadget.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat