Microsoft uvolní vlastní aplikace pro ostatní systémy

Microsoft uvolní vlastní aplikace pro ostatní systémy
2014-09-10T09:50:56+02:00
• 10. 9. 2014

Všechny aplikace společnosti Microsoft založené na vlastní službě Bing jsou v současné době dostupné pouze na zařízeních, která běží na platformě Windows nebo Windows Phone. To by se mohlo v následujících měsících velice rychle změnit. Podle nejnovějších zpráv totiž v Redmondu chystají zpřístupnit své portfolio aplikací i uživatelům operačních systémů Android a iOS. Prozatím z neupřesněných důvodů mají do obou obchodů dorazit pod zcela jinými názvy.

Android

Má se konkrétně jednat o aplikace zprávy, počasí, cestování, finance, sport, zdraví & fitness, jídlo a pití. Aplikace budou známy pod názvem MSN, přičemž dostanou téměř stejný design ve stylu Metra, jaký můžete znát již ze systému Windows či Windows Phone. Každopádně Microsoft pravděpodobně chce uživatele připravit na snazší přechod napříč největšími platformami bez ohledu na právě používaný mobilní systém.

V případě využívání těchto připravovaných aplikací uživatele čeká jednodušší přechod i z pohledu synchronizace. Ti si nastaví aplikaci jen jednou po prvním spuštění. Poté jsou jednotlivá nastavení ihned synchronizována a při dalším spuštění na jiné platformě jej naleznete tak, jak je znáte. Nakonec zbývá dodat, že Microsoft doposud neuvedl, kdy lze očekávat příchod prvních aplikací do App Storu nebo Google Play.

Zdroj: geekwire.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat