hi-Edo bezdrátová sluchátka s mikrofonem recenze

hi-Edo bezdrátová sluchátka s mikrofonem [recenze]
2014-09-23T15:25:54+02:00
• 23. 9. 2014

Dnes se společně podíváme na další produkt od společnosti hi-Fun. Jde o bezdrátová sluchátka se zabudovaným mikrofonem. Pokud jste tedy jedni z těch, kteří nemají moc rádi kabely a jejich neustálé „zašmodrchávání“ se, stejně jako já, tato sluchátka vás budou velice zajímat.

Bez názvu

Balení

Sluchátka dostanete v obyčejném balení, které můžete vidět v normálních kamenných obchodech. Naleznete zde samotná sluchátka, kabel na nabíjení, návod, jenž bohužel neobsahuje češtinu, a náhradní molitanové kryty. Opravdu toho není moc a většinou nic víc ani nepotřebujete.

hf-dt-baleni hf-dt-baleni2

Vzhled

Při prvním a vlastně i druhém pohledu se sluchátka zdají být malá a nechtějí na sebe moc upoutávat pozornost. Což je velká výhoda, když s nimi cestujete v rušných oblastech. Já jsem testoval černou verzi, ovšem k dostání je na našem trhu i černá verze s šedými tlačítky a šedou vnitřní stranu sluchátek.

Po prvním nasazení sluchátek jsem měl pocit, že je téměř necítím, neboť vnitřek  je z tvrdší gumy a vnější strana z plastu. Také ovládací tlačítka jsou z gumy, což působí trochu neobvykle při zmáčknutí. Molitanové kryty jsou velmi pohodlné díky velikosti a společně s pohyblivým zakončením nebudete muset řešit nepohodlí. Bohužel se to samé nedá říci o náhradních molitanových krytech, jelikož jsou znatelně menší a při nasazení nepohodlné.

hf-dt-kryt hf-dt-talcitka

Výdrž baterie

Na výdrž baterie si nemohu vůbec stěžovat. Při cestování mi vydržela na jedno nabití více než 11 dní, při používání 2-3 hodiny denně. Dále pak na jedno nabití vydržela přibližně 30 hodin v kuse, přičemž se můj výsledek výdrže baterie shoduje s oficiálními hodnotami od výrobce. Doba do kompletního nabití baterie je přibližně 1-2 hodiny.

hf-dt-nabijeni

Funkčnost

Jakákoliv manipulace je velmi jednoduchá a po chvilce i intuitivní. Zařízení se ovládá tlačítky na pravé straně a na levé jsou pouze gumové napodobeniny pro efekt. Jak jsem již výše ve článku zmiňoval, mačkání tlačítek je trochu jiné. Musíte totiž využít trochu více síly, nebo si sluchátka přidržet za plastový rám.

Zapnout a vypnout sluchátka je velmi jednoduché, je zde proto hlavní tlačítko, které má ovšem o mnoho více funkcí. Jako například přepnout sluchátka do módu, ve kterém je můžete spárovat s jinými zařízeními skrz Bluetooth technologii. Jakékoliv upozornění dostanete formou odlišných zvuků, které jsou velmi jasné.

Sluchátka jsou tedy velmi povedená, co se týče uživatelského hlediska. Díky Bluetooth se můžete připojit na velmi mnoho zařízení. Zároveň je zde dobře vyřešena funkce připojování k již spárovaným zařízením. Pokud je toto zařízení aktivní, sluchátka se k němu automaticky připojí. Pokud se objeví více takových zařízení, jednoduše se přehrává hudba z prvního připojeného.

Zvuk

V mém zařízení jsem měl problém s pár písničkami, které byly příliš potichu a při normálním přehrávání nebyly moc slyšet. S těmito sluchátky tato závada zmizela. Hlasitost lze navýšit na vysokou úroveň, jelikož mají vlastní ovládání hlasitosti a tím si můžete navýšit hudbu ze zařízení ještě více. Takže v každodenní rušné dopravě do školy jsem neslyšel ostatní, nahlas vybavující se, cestující. Zároveň samotný zvuk je vcelku kvalitní, a tak si vychutnají poslech i ti náročnější z nás.

Je zde samozřejmě i vestavěný mikrofon, který je stejný jako ve většině mobilních zařízení. To znamená, že přenosový zvuk je celkem kvalitní, ovšem žádný zázrak nečekejte. Avšak na normální telefonování vám bohatě postačí.

Závěr

Sluchátka hi-Edo se zdají být velmi kvalitní, nenáročná a společensky nenápadná. Během užívání jsem nezaznamenal žádné nedostatky či závady a až na nekvalitní náhradní molitanové kryty jsem velmi spokojen. Ovládání je intuitivní, zvuková kvalita potěší a cena 1880 Kč s DPH za všechny tyto možnosti je také přijatelná.

A3

Za zapůjčení bezdrátových sluchátek hi-Edo za účelem recenze děkujeme obchodu Resa – multimediální doplňky, kde je můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat