Dotekománie doporučuje #60 – Chytré automatické vypínání a zapínání dat

Dotekománie doporučuje #60 – Chytré automatické vypínání a zapínání dat
2014-09-20T16:00:47+02:00
• 20. 9. 2014
3

Všichni dnešní uživatelé se snaží různými způsoby na chytrém zařízení šetřit baterii a získat delší dobu použitelnosti smartphonu. Mezi největší žrouty baterie patří zapnuté datové připojení, které baterii ždímá opravdu dost, sami si to můžete vyzkoušet, pokud necháte zařízení celý den se zapnutým datovým připojením, tak bude baterie vybitá mnohem dříve, než v případě, že byste data nechali vypnutá.

S tímto problémem se pokusil vypořádat vývojář Av. Ali BEYAZ, který přichází se zajímavým řešením. Aplikace s názvem AutoData chytře ovládá zapínání a vypínání datového připojení, čímž vám odpadá každodenní přepínání.

unnamed_result unnamed (3)_result

Jakmile si aplikaci nainstalujete, následuje krátké vysvětlení, jak funguje. Při vypnutí displeje se zapnutými daty vám aplikace automaticky data vypne, načež se každých 15 minut připojení automaticky aktivuje na 1 minutu pro získání notifikací a synchronizaci zpráv, emailů atd. V případě, že displej zapnete a data budou vypnutá, tak je aplikace automaticky s rozsvícením zapne.

  unnamed (2)_result unnamed (1)_result

Tento způsob šetření baterie považuji za velmi chytrý a rozhodně se jedná o dobrou myšlenku, jak ušetřit pár minut baterie navíc. Design není zrovna ukázkový a zajisté by se na něm dalo zapracovat. Na druhou stranu je aplikace zdarma a jednoduše nastavitelná.

logo-app AutoData Av. Ali BEYAZ Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

deniss hooper

30. 11. 2015, 0:45

i na wifi

Ladislav Polický

20. 9. 2014, 19:49

Na co potrebuje aplikace pristup k seznamu hovoru, telefonu, fotkam a souborum? Trosku velka cena za „zadarmo“

Slušná vychytavka

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat