Apple vydal betu iOS 8.1 a chystají se i verze 8.2 a 8.3

Apple vydal betu iOS 8.1 a chystají se i verze 8.2 a 8.3
2014-09-30T11:10:57+02:00
• 30. 9. 2014

Společnost Apple včera ve večerních hodinách vypustila první betaverzi připravované verze iOS 8.1. To je relativně brzo, jelikož tomu nejsou ani dva týdny od vydání verze 8.0. Apple asi chce urychlit opravu chyb a postupně přidávat i další novinky. Nová betaverze přináší především podporu služby Apple Pay a opravu mnoha chyb.

iOS-81-beta-1-main

V nastavení služby Passbook se v připravované verzi 8.1 skrývají možnosti pro přidání vaší platební karty pro využití služby Apple Pay. Ta byla představena spolu s novými iPhony, které jsou již v některých zemích v prodeji. Další novinky jsou již jen detaily. Ikonky v notifikaní liště jsou větší, tlačítko pro hlasové diktování na klávesnici lze vypnout, v aplikaci obrázky byla přejmenována položka „Naposledy přidáno“ na svůj původní název ve starších iOS a iBooks má novou ikonku.

apple_pay_settings_ios_8_1

Dle posledních spekulací se mimo 8.1 chystá posléze vydání také 8.2 a 8.3. To je poměrně netradiční, jelikož u předchozích verzí jsme se vždy dočkali jen x.1 na začátku roku. Apple chce tímto pravděpodobně urychlit vývoj a přidávat více novinek. Mohli bychom se dočkat například podpory dvou a více aplikací vedle sebe na iPadech. Se začátkem prodeje Apple Watch se také pravděpodobně dočkáme v systému určité utility pro jejich správu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat