Acer Aspire R 13 a R 14 – nové konvertibilní notebooky

Acer Aspire R 13 a R 14 – nové konvertibilní notebooky
2014-09-04T17:10:00+02:00
• 4. 9. 2014

Společnost Acer nám ještě před samotným veletrhem IFA 2014 stihla v Berlíně představit dvě nové řady konvertibilních notebooků. Jedná se o řady R 13 a R 14, které jsou vybaveny inovativní konstrukcí s panty a nabídnou různé režimy používání. Oba modely notebooků budou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Windows 8.1.

Řada R 13

Acer Aspire R 13 je vybaven dotykovým displejem o velikosti 13,3 palců, který je po stranách upevněn na kloubech Acer Ezel Aero Hinge. Tento speciální kloub umožní otočení displeje na opačnou stranu. V prodeji budou k dispozici modely s dvěma typy rozlišení. Zájemci si tak mohou pořídit zařízení s rozlišením 1920 x 1080 a 2560 x 1440. Modely s WQHD displejem jsou vybaveny technologií IGZO, pomocí které dochází k větší propustnosti světla při nižší spotřebě energie. Obrazovky jsou ochráněny sklem Gorilla Glass 3. Zařízení jsou vybavena také technologií zabraňující ulpívání otisků prstů na displeji.

 Aspire R 13_06Aspire R 13_07

O chod zařízení se postarají procesory Intel Core i5 nebo i7. Ty budou doplněné až o 8 GB operační paměti v závislosti na jednotlivých modelech. Acer Aspire R13 uživatelům poskytne také dostatek místa díky přítomnosti SSD disků s kapacitou až 1TB. Ze specifikací je třeba zmínit také přítomnost reproduktorů s technologií Dolby Digital Plus Home Theatre zajišťující prostorový zvuk ve filmech. Konvertibilní notebook byl dále vybavený duálním odvětráváním, aby majitele nerušil při práci.

 Aspire R 13_05Aspire R 13_03

Tato řada pracuje také s dotykovým perem Acer Active Pen, které je vhodné pro kreslení či psaní. Active Pen podporuje 256 úrovní tlaků, takže může fungovat také jako myš. Výrobce si dal záležet na komfort při používání tohoto doplňku a nechybí tak ani technologie, která detekuje položenou dlaň na obrazovku. Jak tato funkce bude vypadat ve skutečnosti, se musíme nechat překvapit. Prodej této řady je plánován na konec roku 2014. Cena notebooků startuje na 29 990 Kč.

Řada R 14

Acer Aspire R 14 je rovněž vybavena dotykovým displejem. Konkrétně se jedná o 14palcový displej s rozlišením 1366 x 768. Samotné řešení konvertibility je trochu odlišné než u řady R 13. Výrobce to vyřešil zabudováním inovativních pantů, které umožňují otočení displeje o 360 stupňů. Jedná se tak o podobný způsob, který můžete znát například od konkurenčního Lenova a jeho řady Yoga. Panty tohoto zařízení jsou vyrobeny ze zinkové slitiny a měkké pryže, čím by měla být zajištěna dostatečná odolnost a tuhost při ovládání.

 Aspire R 14_07

Chod celého zařízení obstarají procesory společnosti Intel, konkrétně se bude jednat o Intel Pentium, Core i3, i5 nebo i7. Jednotlivé notebooky budou v kombinaci s až 12 GB operační paměti, která se bude odvíjet opět v závislosti na jednotlivém typu této řady. O grafický výkon se postará integrovaná grafická karta. Některé modely budou také vybaveny dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce 820M. Pro data uživatelů budou k dispozici pevné disky o kapacitě 500 GB nebo 1 TB.

 Aspire R 14_01

Dostupnost řady Aspire R 14 bude dříve než u předchozí novinky. Očekává se, že by se první zařízení měla dostat do prodeje již v říjnu tohoto roku. Startovací cena je nastavena od 16 900 Kč.

Zdroj: acer.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat