GT Advanced Technologies se postará o safírová skla pro iPhone 6

GT Advanced Technologies se postará o safírová skla pro iPhone 6
2014-08-07T16:45:56+02:00
• 7. 8. 2014

Neustálé spekulace nad tím, zda skutečně připravovaný iPhone 6 přijde se safírovým sklem, opět nabírají na důležitosti. Několik měsíců zpátky společnost Apple navázala velkou spolupráci s GT Advanced Technologies, která by mohla být hlavním dodavatelem tohoto významného prvku. Výrobní závod v Arizoně údajně pracuje na projektu s názvem Cascade a právě na něj se nabaluje řada otázek.

GT Advanced Technologies Apple

Součásti uzavřené dohody byla společná investice do modernizace výroby, z čehož vyplývá, že nepůjde o žádnou jednorázovou zakázku. Hospodářský výsledek za 2. čtvrtletí firmy GT Advanced Technologies nebyl potěšující, protože byla ve ztrátě 86 milionů dolarů. Nicméně na vině má být Apple, s kterém museli sladil objednávky a zároveň omezit ty, které směřovaly k jiným firmám. Finanční obrat může přijít v brzké době, neboť výroba safírových skel stojí na startu.

V současné době lze narazit na safírové sklíčko u ochrany objektivu iPhonu 5 a snímače otisků prstů iPhonu 5s. Co dostane iPhone 6, pravděpodobně zjistíme až začátkem září, kdy by mělo dojít k oficiálnímu představení. Každopádně problémy s hromadnou výrobou měly způsobit to, že safírové sklo bude jen u 64GB verze. O zbylé verze se postará sklo Gorilla od Corningu.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat