Google zřejmě testuje novou podobu Hangouts (nejen) pro Chrome

Google zřejmě testuje novou podobu Hangouts (nejen) pro Chrome
2014-08-14T08:45:36+02:00
• 14. 8. 2014

Od spuštětní služby Hangouts na Google I/O 2013 se její podoba jen velmi málo měnila. To se zanedlouho zřejmě změní, protože Google údajně testuje zbrusu novou podobu s kódovým označením Ultra Violet.

nexusae0_ultraviolet-11

Nejvýraznější změny by mělo doznat rozšíření pro Chrome, které by mělo přinést funkci podobnou Facebook Chat Heads – můžeme znát z Androidu a iOS. Na obrazovce počítače se budou uživateli vznášet tlačítka v podobě profilových fotografií uživatelů, se kterými si právě píše. Po rozkliknutí zobrazí celý chat.

Uživatel bude mít Hangouts kdykoliv po ruce i mimo Chrome, aniž by mu překáželo relativně velké okno Hangouts. Je také velmi pravděpodobné, že tento vzhled bude odpovídat novému Material Designu, který Google hodlá přinést i pro web a Chrome pro počítače. Náznaky je možné pozorovat v nejnovější vývojové verzi Chromu.

nexusae0_ultraviolet-2-3

Kdy se této nové podoby dočkáme, je prozatím ve hvězdách, protože podle zdroje této informace, Floriana Kiersche, který odhalil i několik dalších projektů Googlu, mimo jiné například Google Stars, využívá experimentálních API Chromu. Ta se prozatím nachází pouze ve vývojových verzích Chromu.

Vzhledem ke snahám Googlu sjednotit design Androidu a webu je pak vysoce pravděpodobné, že se něčeho podobného dočkáme i v mobilní aplikaci Hangouts.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jan Polášek

Technologický nadšenec, fanoušek Googlu a jeho služeb, milovník čistého Androidu bez nadstaveb, začínající webový vývojář a politickým smýšlením libertarián.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat