Google Fit preview SDK bylo uvolněno

Google Fit preview SDK bylo uvolněno
2014-08-08T09:56:07+02:00
• 8. 8. 2014

Na vývojářské konferenci Google I/O jsme mohli slyšet o mnoha novinkách. Jednou z nich byla platforma Google Fit. Společnost nám slíbila, že v následujících týdnech bude preview této platformy k dispozici, což se nakonec stalo.

Nepřehlédněte: Android L – nová verze ke stažení [aktualizováno]

Google Fit preview SDK je určeno pro vývojáře aplikací a výrobce zařízení, kteří se zabývají monitorováním fyzické aktivity uživatele. Toto téma je v posledních měsících velice populární, a i proto se na něj Google zaměřil.

google-fit

Aplikace a další zařízení budou moci, na základě souhlasu uživatele, například sbírat data o kondici, sportovních aktivitách atd.. Na základě těchto dat pak může být vytvořen tréninkový plán, který bude lépe přizpůsobený každému uživateli. Dojde tak k lepší komunikaci mezi zákazníkem a jeho zařízením.

K dispozici jsou nyní tři sety API, které se pokusí vyhovět specifickým požadavkům jednotlivých vývojářů.

  • Sensors API – jak již z názvu vyplývá, tak toto rozhraní poskytne přístup ke snímači skrze mobilní zařízení nebo náramek. Pomocí jednoho API pak mohou aplikace jednoduše komunikovat s čidly. Google na svém blogu zmiňuje příklad aplikace pro běžce, kde po zaregistrování snímače srdečního tepu bude možné poskytovat běžci okamžitou zpětnou vazbu na displeji.
  • Recording API – povolí aplikacím přihlásit se k prostředí určenému pro sbírání sportovních dat. Toto prostředí je šetrné k baterii a disponuje synchronizací skrze cloudové služby. Aplikace tak může požádat uživatele o ukládání jeho lokace, aby mohla zmapovat běh a zpětně vyhodnotit výsledky. Jakmile se zaregistruje tato volba, tak se sběr informací provádí na pozadí automaticky, bez potřeby zásahu uživatele.
  • History API – povolí práci s daty, jako jsou čtení, vložení nebo smazání. Když například sportovec dokončí běh, aplikace se dotáže na History API, kde budou zaznamenány údaje o všech místech během běhu. Na základě toho pak aplikace může zobrazit trasu běhu.

Před využitím samotného SDK se ujistěte, že splňujete podmínky, které Google na svém blogu uvádí. Google plánuje nasazení plné verze Google Fit SDK do konce tohoto roku.

Zdroje: googledevelopers.blogspot.cz, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat