Chrome Experiments pro smartphony a tablety

Chrome Experiments pro smartphony a tablety
2014-08-10T12:32:25+02:00
• 10. 8. 2014

Jestliže rádi zkoušíte nové aplikace nebo možnosti smartphonů, máme pro vás tip. Možná jste již někdy viděli nebo vyzkoušeli experimentální webové stránky využívající nejmodernější webové technologie. Jeden z dobrých zdrojů podobných pokusů je webová stránka Chrome Experiments, která je provozována Googlem.

andy-chrome2

Kromě toho, že na ní najdete seznam experimentů pro běžné webové prohlížeče, nachází se zde i sekce s nabídkou pro smartphony a tablety. V tuto chvíli je k dispozici celkem 88 titulů, jenž jdou spustit na mobilních zařízení. Najdete zde animace, simulace nebo dokonce i hry.

Vše je založeno na využívání technologií HTML5 a JavaScriptu ve spojení s Canvas, WebGL, WebRTC a Portable Native Client. Vložené projekty do stránek Chrome Experiments jsou od nejrůznějších autorů a pokud sami experimentujete s těmito technologiemi, můžete vložit i svůj výtvor.

Ačkoliv se stránky jmenují po webovém prohlížeči od Googlu, tak to ještě neznamená, že si některé experimenty nemůžete vyzkoušet třeba i ve Firefoxu. Zde záleží na vývojářích prohlížečů, jestli implementovali podporu nových standardů. Stačí tedy navštívit stránky Chrome Experiments a vyzkoušet si, co vše můžete provádět v mobilním webovém prohlížeči. Za sebe mohu doporučit jednoduchou hru Twisty Turtle.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat