Samsung chce údajně koupit společnost SmartThings

Samsung chce údajně koupit společnost SmartThings
2014-07-16T20:51:51+02:00
• 17. 7. 2014

V poslední době chce nejedna společnost investovat do chytré domácnosti. Apple se k této záležitosti postavil představením Home Kit, který bude v novém iOS 8. Google pak nedávno koupil společnost Nest, která se touto tématikou již pár let zabývá. Samsung proto nechce být pozadu a údajně se chystá koupit společnost SmartThings.

smartthings-product-image_11-11-e1384230748792

Samsung by měl SmartThing údajně spolknout za 200 milionů dolarů. SmartThings se věnuje chytré domácnosti již přes dva roky a umožňuje napojit zařízení, jako například světla, lampy či dveřní zámky na systém řízený mobilním telefonem. Jak to celé funguje můžete vidět na videu níže. Firma za poslední dobu získala přes 15 milionu dolarů od různých investorů, což naznačuje stoupající zájem o tento obor.

Samsung se již v posledních letech snaží o propojení jejich zařízení v domácnosti, nikdy to však nezaznamenalo větší úspěch. S akvizicí SmartThing by tak získal fungující systém, který by mohl napojit na zařízení od telefonů přes pračky až po ledničky. Uvidíme, jak to celé dopadne, každopádně pomalu začíná boj společností o váš dům.

Zdroje: androidandme.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat