Recenze zdravotnického zařízení StressLocator

Recenze zdravotnického zařízení StressLocator
2014-07-06T11:38:43+02:00
• 6. 7. 2014
2

Na našem webu Dotekománie.cz naleznete mnoho recenzí, které se týkají nejnovějších zařízení s nejrůznějšími operačními systémy. Dnes se podíváme na neobvyklé příslušenství, které má za úkol měřit váš mentální a psychický stav.

StressLocator je na trhu pro mobilní zařízení již téměř rok a výsledky měření se speciálním přístrojem jsou až překvapivě přesné. Patřím mezi nedůvěřivé uživatele, kteří podobným výmyslům příliš nevěří, i přes tuto skutečnost jsem se rozhodl StressLocator otestovat. Přesvědčil jsem se, že ne vždy se jedná o pouhé sliby developerů. Za celým projektem StressLocator stojí čeští vývojáři, což považuji za velké plus při řešení různých problémů.

struvd

Pokud se rozhodnete pro zjišťování vašeho psychického rozpoložení, máte na výběr ze tří možností, jak vše zjistit. První a nejjednodušší způsob je stáhnout si aplikaci Stress Locator free, přičemž bude měření probíhat pomocí přisvětlovací diody, která je umístěna na zádech vašeho telefonu.

Druhým způsobem je zakoupit si Stress Locator PRO, kde získáte několik možností navíc a přesnější výsledky, které budou mnohem obsáhlejší, přičemž se měří opět pomocí přisvětlovací diody. A konečně třetí způsob, který považuji za nejlepší. Měření pomocí malé krabičky jménem oxymetr, se kterým uživatel získá možnosti měření, která nejsou bez oxymetru možná (technicky). V recenzi se budeme zabývat třetím způsobem měření, který stojí rozhodně za to, jelikož zjistíte např. počet procent kyslíku v krvi.

Obsah balení

S nadšením jsem očekával, co se bude v balíčku nacházet, po rozbalení malé papírové krabičky se v balení nacházela šňůrka na krk a samotný přístroj oxymetr. Provedení balení velmi chválím, jelikož je vše vypolstrováno měkkou pěnou, která chrání oxymetr před jakýmkoliv poškozením. Dále jsem k zařízení dostal list s popisem instalace a zprovozněním přístroje s aplikací a mobilním zařízením. Taktéž u zařízení nalezneme uživatelský manuál, ve kterém nalezneme všechny potřebné informace o StressLocatoru.

20140705_113413

Kompatibilita a vlastnosti oxymetru

Oxymetr komunikuje s aplikací ve vašem telefonu bezdrátově pomocí bluetooth, konkrétně ve verzi 4.0 BLE (Bluetooth low energy). Rozsah měřených hodnot je následující:

  • SpO2 : 0 – 100%
  • Puls: 25 ~ 250 úderů za minutu

Abyste mohli oxymetr používat, je nutné vlastnit zařízení minimálně s Androidem ve verzi 2.3 a výše a potěším i majitelé zařízení s iOS, kde je aplikace taktéž ke stažení a funkční s Oxymetrem.

Dle informací v popisu je přesnost takováto:

  • SpO2:  +-2% (70-100%)
  • Puls: +-1% (25 – 250 úderů za minutu)
  • Vstupní napětí 3V
  • Vstupní proud <20mA

Nesmím zapomenout na to, že Oxymetr není profesionální lékařské zařízení a mělo by být používáno pouze zdravými jedinci.

Aplikace

Aplikace Stress Locator je k dispozici v placené verzi a zdarma. Pokud si koupíte Oxymetr, tak získáte aplikaci Stress Locator PRO zcela zdarma, za což vývojáře nesmírně chválím, jelikož se s takto výhodnou nabídkou setkáváme ve dnešní době jen málo. Jestliže se spokojíte s PRO verzí bez Oxymetru, tak vás bude aplikace stát cca 120Kč.

Screenshot_2014-07-02-00-04-30 Screenshot_2014-07-02-00-05-57

Samotná aplikace Stress Locator je zpracována velmi profesionálně a není možné, aby se uživatel v uživatelském prostředí ihned neorientoval. V menu nalezneme hned několik položek, které vás nasměrují přesně dle vašich požadavků. Velmi dobrým prvkem menu je demo ukázka, jak celá aplikace pracuje včetně zobrazení, jak probíhá měření. To mi velmi ulehčilo pochopit, jak celá aplikace funguje a taky to pomohlo v lepší orientaci, kde mám jaké informace sledovat.

 Screenshot_2014-07-02-00-04-48 Screenshot_2014-07-02-00-04-57 Screenshot_2014-07-02-00-05-07 Screenshot_2014-07-02-00-05-10 Screenshot_2014-07-02-00-05-16 Screenshot_2014-07-02-00-05-33 Screenshot_2014-07-02-00-05-41

Když se rozhodnete pro změření vašeho psychického stavu, jednoduše aplikace zapnete a spustíte pomocí položky „Začátek měření“, následně je nutné spojit oxymetr pomocí bluetooth. Ten se aktivuje pomocí tlačítka na horní straně oxymetru. Po spojení aplikace automaticky najede do okna pro měření. V tomto okně si může uživatel nastavit, jak rychle bude dle aplikace během měření dýchat, to pomůže se zkoncentrovat. S učením správně dýchat vám aplikace pomůže hlavně při stresových situacích, tuto skutečnost mohu osobně potvrdit, jelikož vás dokáže aplikace cvičením dýchání utlumit stres a uklidnit vás.

Po každém měření jsou všechny hodnoty zapsány do přehledné historie. Taktéž máte možnost nahlédnout do světového žebříčku, aniž byste se museli dobře umístit. Zajímavostí aplikace je zpestření pomocí celosvětové soutěže, která je vyhlašována každý týden a při umístění do 10. místa získáte cenu v podobě slevového kupónu.

V nastavení aplikace má uživatel možnost vypnout a zapnout možnost odesílání dat, vypnutí soutěže a nejdůležitější položkou je nastavení věku pro přesný výpočet algoritmů.

Abych nebyl pouze pozitivní, tak mi v aplikaci hodně chyběla možnost profilů, tím mám na mysli to, že pokud aplikaci chce používat více lidí, tak jsou výsledky pomíchány dohromady, což historii a přehled dost znepřehledňuje.

Přístroj Oxymetr

Oxymetr je malá krabička, která umožňuje přesnější zjišťování vašich hodnot. Používá se tak, že do oxymetru vložíte prst, který je prosvícen silným červeným světlem. Jak Oxymetr přesně vypadá,si  můžete prohlédnout na fotografiích níže.

20140705_113514 20140705_113519 20140705_113524 20140705_113528

20140705_113557 20140705_113607

Oxymetr využívá jako svůj zdroj energie dvě tužkové baterie typu AAA (tenké).

Shrnutí

Aplikace Stress Locator je skvělým pomocníkem a svým uživatelům dokáže velmi dobře pomoci. Pokud se rozhodnete pořídit si i Oxymetr, tak se vám s aplikací podaří získat mnoho dat, které můžete použít ke zlepšení svého psychického stavu. Nejenže vás aplikace naučí správně dýchat při stresových situacích, ale taktéž vás dokáže upozornit na možné zdravotní potíže.

Za zapůjčení Oxymetru chci poděkovat samotným autorům projektu. Oxymetr si můžete zakoupit na webu bio-feedback.cz.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Daniel Cech

6. 7. 2014, 12:26

Je fakt trapný, že tomu říkáte recenze. Tohle je promo článek a to celkem očividný i vzhledem k další propagaci tohoto produktu na těchto stránkách. Jak máme pak věřit Vaší objektivitě?

Petr Kolman

7. 7. 2014, 10:09

Když dnes novinář něco pochválí, je to promo, když kritizuje, je to objektivní. Mrzí mě tento váš pohled na život a novináře. Mohu za tým tvůrců aplikace StressLocator prohlásit, že tomu tak rozhodně není a za tento článek jsme neplatili. Ačkoliv bychom i rádi zaplatili, tak nemáme žádné evropské granty, žádné fondy a tento projekt žije jen díky skvělým lidem z celého světa, kteří nás podporují, protože dokázali i bez marketingové masáže najít v tomto produktu využití pro jejich lepší život.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat