Music Stopper – Usínejte při hudbě Android

Music Stopper – Usínejte při hudbě [Android]
2014-07-23T08:39:40+02:00
• 23. 7. 2014
3

Už jste někdy usnuli při hudbě a ráno překvapeně zjistili, že přehrávač stále běží? Nebo jste si chtěli zpříjemnit usínání prostřednictvím oblíbené muziky, ale po nějakém čase vám zvuky brání „zabrat“, ba donutí vás vstát a přehrávání utnout, nebo vás dokonce ze spánku probudí? Čeští vývojáři z uskupení Brightify se rozhodli s tímto problémem poprat a my se podívali na to, jak se jim to povedlo.

Music Stopper se v Obchodě Play objevil teprve nedávno. Jeho hodnocení je krásných 5*, ale vzhledem k počtu stažení se na známku nelze příliš ohlížet. Nutnost disponovat Androidem ve verzi 4.0 a vyšší dnes představuje pro málokoho problém, takže proč aplikaci nevyzkoušet, když je navíc česky a zdarma, že?

Po tapnutí na „+“ v pravém horním rohu základní obrazovky vytvoříme časovač.

základní obrazovka

Základní obrazovka

Tahem po kruhové ose nastavíme dobu, po kterou bude přehrávač zapnutý. Systém nastavení je velice intuitivní, podobnost známe všichni z analogových hodin.

Nejmenší možný úsek je minuta, celý okruh znamená hodinu. Můžete si „nakroutit“ více než dostatek (po 200 cyklech jsem kapituloval).

kruhový posuvník

Kruhový posuvník

Po uložení odpočet aktivujeme posuvníkem a čekáme na výsledek. Nepotřebné odpočty zahodíme jednoduchým odsunutím do stran.

V nastavení toho mnoho nenajdeme, není ani třeba. Odškrtnout můžeme zobrazovat notifikace, zobrazovat oznámení (toastZtlumovat hudbu postupně.

nastavení

Nastavení

Při aktivaci posledně zmíněné možnosti si na dalším kruhovém posuvníku lze vybrat po 30 sekundách od půl minutky do pěti minut.

Celé prostředí je jednoduché až minimalistické, přehledné, učelné a graficky příjemné. Jde vidět, že pánové z Brightify berou své motto „Making the software world user friendly“ vážně. Funkčně je vyřešena i notifikace, kde se dozvíte kdy ke ztlumení dojde, dále můžete odpočet zrušit, nebo přehrávání okamžitě zastavit.

notifikace

Notifikace

K dispozici máte i widget, který je možno jednorázově nastavit na určitou hodnotu a aktivovat pouhým tapnutím.

2014-07-23 06.35.42

Widget nastavený na 4 minuty

Nepříjemnosti mne potkaly pouze dvě. Nestabilní widget a chyba, kterou mohou způsobit některé přehrávače. Například před úpravou v nastavení Rocket Playeru se stávalo, že po vypršení lhůty se Rocket Player opět spustil a to i po přehrávání v systémové aplikaci. Podobný problém vykazoval i PowerAmp.

Příčina je patrně v tom, že v případě konfliktních nastavení v přehrávači a Music Stopperu, má navrch přehrávač. Nešvar se mi ale vždy podařilo zlikvidovat v nastavení přehrávače vypnutím možnosti přehrávání po připojení sluchátek, nebo podobných možností.

I přes dvě drobné mušky si autoři za svou práci pochvalu určitě zaslouží. Na verzi 1.0 je to výsledek obdivuhodný po stránce funkční i grafické a oprava na sebe jistě nedá dlouho čekat!

Pokud jste něco takového hledali, pak neváhejte a stahujte.

logo-app Music Stopper Brightify Zdarma ANDROID

Zdroj: tadeaskriz.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Adam Kruťa

23. 7. 2014, 16:01

Sto lidí, sto chutí. Pokud máte jiný přehrávač, nebo nemáte Sleep as android, je Music stopper dobrá alternativa. Graficky hezký, jednoduchý, zdarma a bez reklam

Poweramp má sleep timer přímo v sobě.

Petr Vaněk

23. 7. 2014, 11:16

Takových aplikací už je. Dokonce i lepších – Simple sleep timer

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat