ZTE chce konkurovat Applu a Samsungu

ZTE chce konkurovat Applu a Samsungu
2014-06-13T10:50:06+02:00
• 13. 6. 2014

Zpravodajská služba Reuters přináší čerstvé informace z nejužších kruhů kolem společnosti ZTE. Také informuje o krocích, kterými se čínský výrobce bude chtít vydat jak na domácí půdě, tak i ve Spojených státech, kde úřady nad jejich rozmachem spíše utahují smyčku. ZTE chce do budoucna stavět úspěch na špičkových telefonech konkurenceschopných velikánům, jako je kalifornský Apple, nebo jihokorejský Samsung. Americké úřady již dříve podezřívaly ZTE a Huawei z korupce a úplatkářství, které jim nebylo stejně nijak prokázáno. Od té doby jsou všichni zúčastnění více obezřetní, i když ZTE chystá velké plány.

zte-logo-ws

S rostoucími prodeji po celém světě budou přibývat zařízení do vyšší třídy chytrých telefonů. Prvním takovým se má stát připravovaný model Nubia Z7. Agentura Reuters počítá s nárůstem dodávek modelů Nubia o úctyhodných 300 %, přitom ZTE v roce 2014 hodlá prodat přes 60 milionu telefonů. Pro příští rok si dokonce staví metu s dvojnásobnou hodnotou, čili 80 milionů zařízení. Výkonný viceprezident ZTE, Zeng Xuezong přiznává rozdíl o povědomí značky mezi výše zmíněnými výrobci a ZTE. Ten zároveň dodává, že zmenšit tento rozdíl by mohlo větší množství novinek zapadající díky výbavě do nejvyšších pater.

V Číně můžou mít dveře otevřené, ale ve Spojených státech nejen Apple se Samsungem mají už jasně vydobyté území. Také z řad úředníků visí řada bezpečnostních obav z čínských telekomunikačních zařízení. Přes všechny možné překážky ZTE doufá v navýšení podílu chytrých telefonů na americkém trhu z 6 % na 10 % do roku 2017. V současné době čínský výrobce distribuuje vybrané modely alespoň přes internetový obchod Amazon, což samozřejmě nebude stačit k naplnění vytouženého cíle. Výraznou část finančních prostředků pravděpodobně spolknou marketingové aktivity hrající často významnou roli.

Zdroj: reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat