Xposed Framework: úpravy i bez custom ROM Návod

Xposed Framework: úpravy i bez custom ROM [Návod]
2014-08-04T16:49:12+02:00
• 23. 6. 2014
2

Pokud závidíte uživatelům tzv. custom ROM, tedy upraveného firmware, možnost vzhledově si upravovat zařízení, nezoufejte. I vy máte možnost si svůj telefon upravit, a to částečně i po stránce funkční. Jediné, co k tomu potřebujete, je ROOT (návod zde) a aplikaci zvanou Xposed Installer.

Xposed-Framework-for-Android-Guide

Xposed Installer do vašeho zařízení nainstaluje Xposed framework, který umožňuje použití jak vzhledových, tak funkčních úprav. Aplikace instaluje jak již zmíněný framework, tak i samotné úpravy, které fungují jako moduly tohoto frameworku.
Pokud chcete Xposed používat, ujistěte se, že máte funkční root oprávnění, nainstalovaný SuperUser a že vaše zařízení má systém Android ve verzi 4.0.3 a vyšší.

Aplikaci, která vám toto „čarování“ umožní, na Google Play nenajdete. Stáhnete ji na těchto stránkách, kde zároveň máte možnost projít si některé moduly. Po stažení aplikaci nainstalujte na svém zařízení a spusťte. Po spuštění aplikace je potřeba nainstalovat framework do systémových složek, k čemuž vás aplikace vyzve.  V nabídce, která se vám zobrazí, zvolíte tlačítko „Instalovat/Aktualizovat“. Následně  musíte počkat na okno aplikace SuperUser, které žádá o povolení k přístupu do kořenových složek.

 

Screenshot_2014-06-22-11-28-34 Screenshot_2014-06-22-11-52-08

 

Po získání tohoto přístupu začne aplikace instalovat framework. Jakmile je aplikace dokončena, je potřeba zrestartovat telefon. Po restartu zařízení aplikaci znovu spusťte. Pokud rozkliknete nabídku „Framework“, měla by být v horním rámečku, ve sloupci „aktivní“, zelená čísla, což indikuje, že je framework nainstalovaný a navíc v aktuální verzi.

Pokud se vrátíte do hlavní nabídky a kliknete na „Stáhnout“, dostanete se do seznamu modulů dostupných skrze aplikaci. Moduly můžete přímo z aplikace stáhnout. Po jejich nainstalování je najdete ve složce „Moduly“, kde můžete vybírat, který z nainstalovaných modulů bude aktivní a který ne. Po zvolení aktivních modulů je potřeba telefon opět zrestartovat, aby se změny projevily.

Screenshot_2014-06-22-11-28-47 Screenshot_2014-06-22-11-28-40

Moduly je možné instalovat i skrze Google Play, kde však nabídka není tak široká. Na některé z modulů se podíváme v dalších článcích.
Pokud je nějaký modul, o kterém byste chtěli vědět více, nebo se o něj podělit s ostatními, napište nám jeho název do komentářů nebo na michal.cisarovsky@dotekomanie.cz.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Jan Trejbal

26. 7. 2014, 21:12

App Settings (funkce podobná Adroidu 4.3 – odebírání oprávnění aplikacím + další úpravy), WiFiKeyView (vyplývá z názvu), XVolume30 (přidání více než základních 15 poloh nastavení hlasitosti)

Lukáš Vavřík

23. 6. 2014, 9:40

Stálo by za to upozornit na nutnost mít custom recovery. Kdyby si framework nerozuměl s romkou či telefonem, tak je potřeba nahrát zálohu, kterou aplikace automaticky vytvoří při naistalování

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat