Spire – ne jen tak ledajaký nositelný gadget pro iOS

Spire – ne jen tak ledajaký nositelný gadget pro iOS
2014-06-18T10:15:32+02:00
• 18. 6. 2014

V poslední době se s nositelnými zařízeními, které monitorují náš zdravotní stav, roztrhl pytel. Ať už jde o všemožné hodinky nebo fitness pásky, které jsou spárovány s vaším chytrým zařízením, dostáváte většinou stejnou řadu informací – počet nachozených kroků, spálených kalorií, případně potom s dalšími doplňky tep nebo statistiky spánku. Spire je zatím prvním zařízením, které sice nedisponuje tak bohatým výčtem funkcí, dokáže se ale postarat o monitorování činnosti nutně potřebné k životu, a sice dýchání.

spire-breath-analyzer

Jak říká samotné produktové video, na které se můžete podívat přímo pod článkem, způsob, jakým dýcháme, výrazně ovlivňuje náš den, a tak i samotný zdravotní stav. A protože dýchání patří mezi naše základní reflexy, nikoho nenapadne stále kontrolovat, jestli do plic dostáváme dostatek vzduchu, nebo kvůli stresu dýchání nevědomě šidíme. V tomto případě vás už Spire upozorní, že je čas se uklidnit a zhluboka se nadechnout.

Snímek obrazovky 2014-06-17 v 9.05.03 PM

 

Spire stáčí jednoduše připnout na pásek nebo podprsenku a zařízení začne díky fyzickým změnám identifikovat nejen již zmíněné dýchání, ale také díky tomu, že je připnutý těsně vedle vašeho těla, funguje zároveň jako přesný krokoměr. Spire je zatím žhavou novinkou, ale na poli využití mají vývojáři velké plány. Předně se chystá v další aktualizaci zpracování základních údajů o vašem spánku, ale to je zatím pouze vize. Vyvíjet pro Spire ale bude moct víceméně každý, takže se možná dočkáme i dalších možností, jak toto zařízení využít.

app1 app3
 

V případě Spire se má jednat o zařízení, které při sobě budete nosit stále, díky čemuž se například správným dýcháním můžete zbavit zbytečného stresu. Důležitá je proto baterie, která by měla podle výrobce vydržet 7 dní, načež ji dobijete za pomoci bezdrátového nabíjení. Není sice vodotěsný, ale dokáže krátkodobě odolat stříkající vodě, takže pot ani krátký déšť mu nebudou dělat problémy.

Spárovatelný je zatím pouze s iOS zařízeními, konkrétně potom s iPhony 4S, 5, 5S, 5C, iPodem Touch (5. generace), iPadem (3. a 4. generace), iPadem mini a Air. Nicméně vývojáři slibují aplikaci také pro Android, ale termín jejího příchodu bohužel stále není znám.

screen-shot-2014-06-17-at-6-14-39-am

Jestliže se rozhodnete, že chcete ovlivnit den po stránce dýchání, zbavování se stresu a odpočívání, a to právě pomocí chytré novinky Spire, předobjednat si ho můžete na oficiálních stránkách za cenu 109 dolarů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat