Samsung očekává menší zisk ve 2. čtvrtletí

Samsung očekává menší zisk ve 2. čtvrtletí
2014-06-25T08:00:42+02:00
• 25. 6. 2014

Dříve předpokládanou nižší dodávku modelů Galaxy S5 kvůli brzkému představení iPhonu 6 začínají brát v potaz někteří analytici, kteří jihokorejskému výrobci připisují nižší zisk za druhé čtvrtletí tohoto roku, než jak sám původně očekával. Za pokles údajně může zvýšená konkurence mobilních zařízení ze strany celosvětových producentům, jako jsou například společnosti LG nebo Apple. Za první výraznou změnou k lepšímu by mohl stát právě chystaný Galaxy Note 4.

Samsung logo

Ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku má Samsungu klesnout celosvětový podíl na trhu s chytrými telefony z 34 % na 30 %, což peněžně vyjádřeně může znamenat provozní zisk ve výši 7,74 miliard dolarů za období od dubna do června roku 2014. Číslo vypadá sice velice slibně, ale mobilní divize Samsungu nese zásluhu na celkovém zisku více než ze 60 %, takže v konečném výsledku i mírná stagnace v zájmu o chytrá zařízení přispívá ke ztrátám.

Analytici počítají minimálně s 10% poklesem prodejů, protože Samsung počítal s prodejem 21 milionu modelů Galaxy S5, přitom skutečná čísla se zastavila už na hranici 15 milionů. Při porovnání s konkurencí jde o velmi špatné číslo, neboť Apple zvládl prodat 43,7 milionu iPhonů za stejné období. Každopádně jihokorejský výrobce dělá velké pokroky na trhu s nositelnými zařízeními či procesory Exynos, a tak alespoň částečně mohou zalepit možnou díru.

Zdroj: koreaherald.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat